Τι είναι το Evergreen Content;

O ορισμός του Evergreen Content

Θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει το evergreen content (ή αειθαλές περιεχόμενο) με ένα αειθαλές δέντρο που διατηρεί τα φύλλα του όλο τον χρόνο σε αντίθεση με άλλα φυλλοβόλα δέντρα. Έτσι, και στον κόσμο του περιεχομένου marketing, η στρατηγική χρήσης evergreen content έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία περιεχομένου το οποίο παραμένει επίκαιρο ασχέτως της στιγμής που έχει δημοσιευθεί… ή διαβαστεί. 

Γιατί να χρησιμοποιήσεις τη στρατηγική αειθαλούς περιεχομένου; 

Δημιουργώντας evergreen content, δίνεις τη δυνατότητα στην ιστοσελίδα σου να φιλοξενεί περιεχόμενο που παραμένει ενδιαφέρον στους αναγνώστες της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και λειτουργεί υπέρ της σταθερής επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σου. Η αξία που προσφέρει το περιεχόμενο παραμένει σταθερή και δεν μειώνεται όπως εκείνη ενός αντίστοιχου άρθρου με θέμα την επικαιρότητα. Το ίδιο το περιεχόμενο, από την άλλη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές με το πέρας του χρόνου για να παραμένει σχετικό με τους αναγνώστες σου καθώς αναλύει μία σταθερή άποψη σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Evergreen Content και SEO

Ακόμη, η συγκεκριμένη στρατηγική marketing περιεχομένου συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του SEO, δηλαδή τη βελτιστοποίηση του website για τις μηχανές αναζήτησης, με αποτέλεσμα την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας με την πάροδο του χρόνου. Το δημοσιευμένο περιεχόμενο, λόγω της σχετικότητας που διατηρεί, καταφέρνει να αυξάνει με σταθερό ρυθμό το οργανικό traffic και να παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης πιο ψηλά από αντίστοιχα άρθρα με το ίδιο θέμα.

scrabble-letters-forming-seo-for-evergreen-content

Παραδείγματα του Evergreen Content

Παραδείγματα του αειθαλούς περιεχομένου αποτελούν άρθρα που δίνουν συμβουλές για ένα συγκεκριμένο θέμα ή πρόβλημα, δημοσιεύσεις τύπου how-to που εξηγούν πώς μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά και οδηγίες που προσφέρουν μία λίστα βημάτων για την επίτευξη ενός στόχου. Όλα τα παραπάνω είναι περιεχόμενα που παραμένουν αμετάβλητα ως προς τις πληροφορίες που δίνουν και χαρακτηρίζονται από την σταθερότητα τους και την δυνατότητα που έχουν να παραμένουν σχετικά μετά το πέρας της δημοσίευσης τους.

Τι δεν είναι το Evergreen Content

Άρθρα τα οποία καλύπτουν ένα συγκεκριμένο θέμα της επικαιρότητας όπως και θέματα που αντιστοιχούν σε πρόσφατες τάσεις ή μεταβαλλόμενα στατιστικά αποτελούν περιεχόμενο που, παρά το γεγονός ότι είναι εξίσου σημαντικό και μπορεί να τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών σου, παραμένει ευαίσθητο στον χρόνο και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι ξεπερασμένο. 

Τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι ιδανικά για να καλύψουν το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή καθώς στοχεύουν στην ενημέρωση του αναγνώστη αλλά είναι ακατάλληλα για τη δημιουργία ενός άρθρου που διατηρεί μακροπρόθεσμα την αξία του περιεχομένου του.

Η στρατηγική του evergreen content ενδείκνυται για εσένα που επιθυμείς να δημιουργείς διαχρονικό περιεχόμενο που διατηρεί την αξία του χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές για να παραμείνει επίκαιρο και σχετικό με τους αναγνώστες σου. 

Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για το SEO και πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσεις την ιστοσελίδα σου, διάβασε περισσότερα για αυτό στο άρθρο μας “Τι είναι το SEO” ή επικοινώνησε μαζί μας.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)