Τι είναι το SEO και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν;

Ας μάθουμε τι είναι το SEO

Το Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO είναι η βελτιστοποίηση του website μας με τέτοιον τρόπο ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Είναι ένας “δωρεάν” τρόπος να εμφανιστούμε ψηλά σε σχετικές αναζητήσεις χρηστών. Παράλληλα, το SEO βοηθάει και την ποιότητα των διαφημίσεων μας και άρα την απόδοσή τους.

Με απλά λόγια δεν αρκεί το website μας να φαίνεται όμορφο, αλλά χρειάζεται να έχει την σωστή δομή και τις σωστές λέξεις-κλειδιά ώστε οι χρήστες να μπορούν να το ανακαλύψουν.

Οι τομείς του SEO

Το SEO είναι πραγματικά μία επιστήμη, η οποία απαιτεί πολύ χρόνο και μελέτη ώστε να καταφέρει να αποδώσει σωστά. Παράλληλα, οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν τον αλγόριθμό και τις απαιτήσεις τους συνεχώς, οπότε χρειάζεται στενή και λεπτομερή παρακολούθηση ώστε να γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές άμεσα και σωστά. 

Οι τρεις τρόποι για να προσεγγίσεις το SEO είναι οι εξής:

Τι-είναι-το-SEO-SALDO-2

On-page SEO

Περιλαμβάνει ό,τι συμβαίνει μέσα στο site μας, από άποψη περιεχομένου όπως τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούμε, τις φωτογραφίες ή τα video και τους τίτλους που υπάρχουν σε μία σελίδα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στις φωτογραφίες όπου πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το Alt-Text, η ποιότητα καθώς και το μέγεθος αυτών.

Off page SEO

Περιλαμβάνει ό,τι συμβαίνει εκτός του site μας και μας επηρεάζει. Αυτό συνήθως είναι τα λεγόμενα inbound links ή αλλιώς backlinks. Όσα περισσότερα και αξιόπιστα media στέλνουν traffic προς το website σου, τόσο υψηλότερα ανεβαίνεις στην “σκάλα” του ranking.

Technical SEO

Περιλαμβάνει ό,τι συμβαίνει στο “πίσω μέρος” μιας ιστοσελίδας όπως την δομή των σελίδων και των άρθρων μας, την ταχύτητα και την ασφάλεια. Είναι σημαντικό γιατί βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης όπως την Google να αναγνωρίσουν ότι το site σας έχει αξία και με αυτόν τον τρόπο να ανέβει στα rankings. 

Σε δυσκολεύει η σωστή βελτιστοποίηση του website σου;

Μάθαμε, λοιπόν, τι είναι το SEO. Όμως, η σωστή και επιτυχημένη προσαρμογή και βελτιστοποίηση του website ως προς το SEO απαιτεί πολύ χρόνο και συνεχή παρακολούθηση. Εμείς, ως Saldo, είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας κάθε project και να εκτοξεύσουμε την επιχείρηση σου στην κορυφή των αναζητήσεων.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)