Landing Page: Γιατί είναι απαραίτητη για την επιχείρηση σου;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δύναμη που έχει ένα Landing Page, για οποιονδήποτε τύπο επιχείρησης. Μπορεί ο τελικός σκοπός να διαφέρει, αλλά είτε θέλεις να ενισχύσεις την mailing list είτε θέλεις να οδηγήσεις τον χρήστη σε πώληση, οι Landing Pages είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σου φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. 

Τι είναι ένα landing page;

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Landing Page ή αλλιώς Σελίδα Προορισμού, είναι μία ειδικά σχεδιασμένη σελίδα, η οποία δημιουργείται με στόχο να μετατρέψει τους επισκέπτες του website σε leads. Πατώντας το link, το οποίο βρίσκεται είτε μέσα στο site είτε στα social media είτε σε κάποια online διαφήμιση, ο κάθε επισκέπτης μεταφέρεται στην Landing Page, όπου έρχεται σε επαφή με ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από λοιπές πληροφορίες.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται τα ποσοστά μετατροπής των επισκεπτών σε Leads, τα οποία είναι χρήσιμα για κάθε επιχείρηση.

landingpage3

Τα απαραίτητα για ένα σωστό Landing Page

Η διαδικασία δημιουργίας μίας τέτοιας σελίδας, όμως, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλές πτυχές που χρειάζεται να προσέξεις πριν ξεκινήσεις την προώθηση της Landing Page σου. Το κυριότερο είναι να αποφασίσεις ποιος είναι ο στόχος αυτής της σελίδας, ποια είναι δηλαδή η κίνηση που θέλεις οι επισκέπτες σου να κάνουν. Γνωρίζοντας τι θέλεις να πετύχεις σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να το καταφέρεις. 

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές:

Συμπεριέλαβε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μίας Landing Page

 Κάθε σελίδα που θέλει να οδηγήσει τον χρήστη να κάνει μία κίνηση πρέπει να έχει τα παρακάτω:

  • Headline: Είναι σημαντικό το Headline να ταιριάζει με το CTA, από το οποίο βρέθηκαν στην σελίδα οι χρήστες.
  • Περιγραφή: Ιδιαίτερη αναφορά στην θετική αξία που λαμβάνει κάποιος ολοκληρώνοντας την κίνηση που θέλουμε.
  • Τουλάχιστον μία εικόνα: Προτιμότερο να είναι εικόνα με ζωντανά χρώματα, ώστε να τραβήξουμε την προσοχή του χρήστη. Δίνουμε, επίσης, προσοχή στα δικαιώματα, οπότε προτίμησε εικόνες Free Copyright από σελίδες όπως Unplash.com και Pexels.com.
  • Call-to-Action:Ιδιαίτερη προσοχή στο CTA κουμπί που θα χρησιμοποιήσεις.
  • Footer: O χρήστης μπορεί εδώ να βρει τρόπους επικοινωνίας με την επιχείρηση σου.

Αφαίρεσε όλους τους περισπασμούς

Μια Landing Page δεν πρέπει να αφήνει περιθώριο στον χρήστη να ξεφεύγει και να αποσπάται η προσοχή του, χάνοντας τον αρχικό σκοπό της επίσκεψής. Ένα tip που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι να αφαιρέσεις το κεντρικό menu αφήνοντας μόνο το Logo σε εμφανές σημείο. Χρειάζεται προσοχή, όμως, διότι δεν θέλεις να “παγιδεύσεις” τον χρήστη απλά να τον οδηγήσεις εκεί που θέλεις εσύ.

landingpage2

Πρώτη προτεραιότητα το κινητό

Μπορεί όλα να φαίνονται τέλεια στο desktop, αλλά θυμήθηκες να κοιτάξεις την σελίδα σου από το κινητό σου; Και αν αναρωτιέσαι γιατί χρειάζεται αυτό, σου θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες που θα δουν την σελίδα σου, θα το κάνουν από το smartphone τους. Πάντα πρέπει, λοιπόν, να βάζουμε το κινητό πρώτο στην διαδικασία σχεδιασμού και ειδικά όταν θέλουμε να παρακινήσουμε τους χρήστες να κάνουν μία κίνηση. Επίσης σημαντικό να φροντίσουμε η σελίδα μας να είναι αρκετά γρήγορη, ώστε να κρατήσουμε τον χρήστη μαζί μας. Θυμήσου, έχεις μόνο 3 δευτερόλεπτα να τον κερδίσεις!

Χρησιμοποίησε “έξυπνες” φόρμες

Αν ο στόχος σου είναι να αναπτύξεις την mailing list, τότε χρειάζεται να κάνεις χρήση του εργαλείου φόρμας, ώστε ο χρήστης να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Προσοχή, όμως, στον τύπο και την μορφή που θα χρησιμοποιήσεις. Προσπάθησε να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να βάλεις την τεχνική του gamification στην συμπλήρωση της φόρμας. 

Κάνε, δηλαδή, λίγο πιο παιχνιδιάρικη την φόρμα σου και πιο προσωπική, ώστε να τραβήξεις την προσοχή των επισκεπτών. Μπορείς επίσης να πειραματιστείς με την τοποθεσία της φόρμας στην Landing Page, όπως επίσης και την διαφοροποίηση της φόρμας ανάλογα με την τοποθεσία του κοινού ή τα χαρακτηριστικά του.

landingpage4

Δώσε κίνητρα και ασφάλεια στον χρήστη

“Και εγώ τι θα κερδίσω;” Μία Landing Page δημιουργείται για να απαντήσει στις ανάγκες του χρήστη και να οδηγηθεί, έτσι, σε μία κίνηση. Οπότε, όταν ξεκινάμε την δημιουργία μιας τέτοιας σελίδας και αφού ορίσουμε τον δικό μας στόχο πρέπει να μπούμε στη θέση του κοινού μας και να ρωτήσουμε τι θα κερδίσουν αυτοί. Απαντώντας αυτό το ερώτημα, γνωρίζουμε και τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει το κείμενο που θα “ντύσει” την σελίδα μας.

Μην ξεχνάς, επίσης, πως για να κάνει ο χρήστης την οποιαδήποτε κίνηση στην Landing Page χρειάζεται να αισθάνεται ασφάλεια. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να προσθέσουμε reviews/testimonials από ειδικούς ή από κοινό παρόμοιο με τον χρήστη ή σήματα που υποδηλώνουν ότι η σελίδα υποστηρίζεται από ευρέως αποδεκτά συστήματα π.χ. Συστήματα πληρωμών κτλ.

Η διαδικασία δημιουργίας μίας Landing Page μπορεί να είναι επίπονη και να μας μπερδέψει ως προς το πως να φέρουμε αποτελέσματα. Αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο εργαλείο. Κάντε δοκιμές και βρείτε την συνταγή που θα εξυπηρετήσει το δικό σας κοινό.

Χρειάζεσαι παραπάνω βοήθεια; 

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μία Landing Page αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, επικοινώνησε μαζί μας σήμερα.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)