Οι Τύποι του SEO: On, Off, Technical

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, γνωστά ως SEO, είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για την αύξηση της προβολής και της κατάταξής του σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Το SEO είναι ένα σύνθετο πεδίο που περιλαμβάνει διάφορες στρατηγικές και τεχνικές για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπου και μπορεί να ταξινομηθεί ευρέως σε κατηγορίες.

Οι τρεις τύποι του SEO είναι: On-page SEO, Off-page SEO και Technical SEO.

Παρακάτω θα αναλυθούν οι 3 τύποι SEO

On-page SEO

Είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης των μεμονωμένων ιστοσελίδων για να κατατάσσονται υψηλότερα και να κερδίζουν περισσότερη σχετική επισκεψιμότητα στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση:

 • του περιεχομένου του ιστότοπου
 • των τίτλων
 • των μετα-ετικέτες
 • των εσωτερικών συνδέσμων
 • της δομής του ιστότοπου
 

Το on-page SEO είναι κρίσιμο, επειδή σηματοδοτεί στις μηχανές αναζήτησης τι είναι ο ιστότοπός σας, διευκολύνοντας έτσι την κατάταξη του ιστότοπού σας για σχετικά ερωτήματα.

Off-page SEO

Αναφέρεται σε τεχνικές βελτιστοποίησης που εφαρμόζονται εκτός του ιστότοπου, όπως είναι:

 • η δημιουργία συνδέσμων
 • το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • η προσέγγιση ατόμων με επιρροή

Στόχος του off-page SEO

Είναι να αυξήσει την αυθεντία και την αξιοπιστία του ιστότοπου σας δημιουργώντας backlinks υψηλής ποιότητας από άλλους σχετικούς ιστότοπους. Οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν τα backlinks ως ψήφο εμπιστοσύνης στον ιστότοπό σας, υποδεικνύοντας ότι άλλοι ιστότοποι εμπιστεύονται το περιεχόμενό σας και το θεωρούν πολύτιμο.

1d85e477473dfb0600d7c05188169fa3 1

Technical SEO

Είναι ένα υποπεδίο του SEO που εστιάζει στις τεχνικές πτυχές ενός ιστότοπου που επηρεάζουν την προβολή στις μηχανές αναζήτησης. Το technical SEO περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση:

 • της ταχύτητας του ιστότοπου
 • τη φιλικότητα προς κινητά
 • την αρχιτεκτονική του ιστότοπου
 • τη σήμανση δομημένων δεδομένων
 

Το technical SEO είναι ζωτικής σημασίας επειδή οι μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα σε ιστότοπους που είναι γρήγοροι, προσβάσιμοι και εύκολοι στην πλοήγησή τους.

Στόχος του SEO

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του SEO είναι να αυξήσει την οργανική επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο βελτιώνοντας την κατάταξή του στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). Με τη βελτιστοποίηση των on-page SEO, off-page SEO technical SEO, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την προβολή τους στο διαδίκτυο και να προσελκύσουν περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους.

Τι προσφέρουν τελικά όλοι οι τύποι του SEO;

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι το SEO είναι ένα πολύπλευρο πεδίο που περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές και στρατηγικές για τη βελτίωση και την απόδοση του ιστότοπου. Κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους της SEO, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO που αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές της βελτιστοποίησης ιστότοπου.

Είτε αυτές είναι on-page, off-page ή technical SEO, ο απώτερος στόχος είναι να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης και να προσελκύσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς και εσύ να χρησιμοποιήσεις αυτούς τους 3 τύπους του SEO για τη βελτίωση του site της επιχείρησης σου, επικοινώνησε με την ομάδα της SALDO!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)