WordPress: 6 mobile friendly plugins για να βελτιώσεις την παρουσία σου!

Τα τελευταία χρόνια, οι κινητές συσκευές έχουν μετατραπεί σε ένα ολοκληρωμένο digital tool, με αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότεροι  άνθρωποι να ανατρέχουν σε αυτές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την περιήγηση τους στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Για να καταφέρει μια επιχείρηση, σήμερα, να προσελκύσει το κατάλληλο κοινό και να αναδείξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της online, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το mobile responsiveness για να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης των χρηστών στο site της.

Ευτυχώς για εσένα, η WordPress, μπορεί να σου προσφέρει μια σημαντική βοήθεια σε αυτήν σου την προσπάθεια, μέσα από την επιλογή των κατάλληλων πρόσθετων εργαλείων που θα μετατρέψουν το responsiveness σε… παιχνιδάκι.

Τα plugins της WordPress, μπορούν να σου προσφέρουν μια πληθώρα λειτουργιών που κυμαίνονται από το boost-άρισμα της απόδοσης του site σου σε κινητές συσκευές, μέχρι την αναδιαμόρφωση της παρουσίας σου και για τον πιο απαιτητικό mobile user.

Πως γίνεται ένα site, mobile-friendly;

Το πρώτο βήμα για να αναδείξεις το site σου σε μια μοναδική mobile εμπειρία, είναι να εξασφαλίσεις το responsiveness του. Αυτό σημαίνει ότι το page layout σου θα πρέπει να προσαρμόζεται ικανοποιητικά στην οθόνη των κινητών, ώστε να διευκολύνει τον χρήστη στην ανάγνωση και να μην τον κουράζει.

Το δεύτερο βήμα είναι να εστιάσεις στο optimization, που στα κινητά αποκτά νέο νόημα. Η ταχύτητα φόρτωσης αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για να κρατήσεις το ενδιαφέρον του κοινού σου ζωντανό, αλλά, τα κινητά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους υπολογιστές, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή.

mobile navgation

Τέλος, το navigation, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την mobile παρουσία σου. Παρόλα αυτά, τα mobile menu χαρακτηρίζονται από ορισμένους χωροταξικούς περιορισμούς, που επιβάλλουν διαφορετικά κριτήρια εμφάνισης και λειτουργικότητας για ένα επιτυχημένο outcome.

Όλα αυτά τα challenges μπορούν να ξεπεραστούν εάν εμπιστευτείς τα κατάλληλα εργαλεία για να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις τους. Για αυτό κι εμείς σου συγκεντρώσαμε 6 από τα καλύτερα WordPress plugins που θα κάνουν την ζωή σου ευκολότερη.

Το Superfly μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του menu σου, με αρκετούς και ενδιαφέροντες τρόπους. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κάθετη, πλάγια ή κυλιόμενη μορφή, ενώ μια ξεχωριστή ιδέα θα μπορούσε να είναι η επιλογή ενός fullscreen menu, καθώς οι mobile χρήστες το λατρεύουν. Extra Bonus; Το live editor σου επιτρέπει να παρακολουθείς σε real time κάθε αλλαγή που πραγματοποιείς. Οπότε πειραματίσου άφοβα.

WordPress και Jetpack πάνε, συνήθως, πακέτο. Αυτό το plugin μπορεί να υποστηρίξει το marketing του site σου, την ασφάλεια  του, το SEO, τα Analytics και πολλές άλλες σημαντικές λειτουργίες. Είναι ένα all-in-one tool, που, πραγματικά, σε συμφέρει να επιλέξεις εάν ”χάνεσαι” ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές εφαρμογές.

Τα large image files μπορούν να αναδειχθούν σε πραγματικό εφιάλτη, και η χρονοκαθυστέρηση στο upload, δεν θα είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις, καθώς όσο αυξάνει το μέγεθος τους, τόσο «πέφτει» και η ταχύτητα του site σου. Με το Smush, όμως, θα ξεπεράσεις αυτές τις δυσκολίες και θα βελτιώσεις το optimization σου, αφού θα είσαι σε θέση να συμπιέσεις αυτόματα τις μεγάλες εικόνες, χωρίς να έχεις ποιοτική απώλεια.

download files

Οι οθόνες των κινητών αποτελούν πάντα πρόκληση για τους web designers. Το WP μπορεί να βελτιώσει το mobile navigation της ιστοσελίδας σου, επιτρέποντας την προσθήκη ενός responsive menu, τριών επιπέδων, που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει. Μπορείς, ακόμη, να επιλέξεις ανάμεσα σε απλά, text-only menu ή σε πιο σύνθετα designs που περιλαμβάνουν logos ή εικόνες και δίνουν ένα fresh look στο site σου.

Οι προοπτικές των mobile menu δεν περιορίζονται στο WP. Το Max προσαρμόζεται άψογα σε εκτεταμένα site, τόσο από άποψη σελίδων όσο και πλοήγησης, τα οποία διαθέτουν, συνήθως, τα λεγόμενα mega menus, που είναι αρκετά δύσκολο να προσαρμοστούν στις mobile προδιαγραφές. Με το Max μπορείς να «σπάσεις» τέτοια menu σε επιμέρους κομμάτια και να τους δώσεις την δυνατότητα να εμφανίζονται με slide ή drop-down, ώστε να εκμεταλλευτείς κάθε ίντσα της mobile οθόνης.

Το Hummingbird είναι ένα caching plugin που «μαθαίνει» στους browsers των επισκεπτών σου να αποθηκεύουν αντίγραφα πληροφοριών από το site σου, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο ο χρόνος που απαιτείται για την φόρτωση του. Κι αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τους χρήστες των mobile devices. Η χρήση του είναι αρκετά βατή, ενώ μέσα από διάφορα tips και προτάσεις που προσφέρει, κατατοπίζει πολύ εύκολα τους νέους users.

Η επιτυχημένη παρουσία του brand σου είναι μια απαιτητική διαδικασία. Η δημιουργία ενός ελκυστικού περιεχομένου μπορεί να πέσει στο κοινό εάν δεν διασφαλίσεις, πρώτα, την πρόσβαση του κοινού σου σε αυτό. Αναζήτησε, λοιπόν, τα καλύτερα, για εσένα, εργαλεία και ανέδειξε κάθε προσπάθεια σου στον ψηφιακό κόσμο.

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια για να αναδείξεις το site της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)