Marketing for Winners: 7 online τρόποι να αναπτύξεις τα Leads

Μήπως ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις ένα digital marketing plan για την επιχείρηση σου; Τότε σίγουρα θα ενδιαφέρεσαι να μάθεις τις καλύτερες τεχνικές για να αυξήσεις τα leads σου στο διαδίκτυο, αλλά, και να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό.

Η ομάδα του J&R από το Λονδίνο, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σου 7 τακτικές που, πραγματικά, θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο site σου και κατ’ επέκταση και τις πωλήσεις σου, ώστε να εδραιώσεις σιγά-σιγά την ψηφιακή σου παρουσία.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν συγκεντρώσει:

1. Απογείωσε τα landing (page) σου

Όταν καλείς το κοινό σου σε κάποια δράση, πρέπει να προσέξεις πολύ τον σχεδιασμό της σελίδας όπου πρόκειται να το “προσγειώσεις”. Για να δημιουργήσεις ένα ελκυστικό landing page, εμπνεύσου έναν πιασάρικο τίτλο, χρησιμοποίησε εικόνες και μην σνομπάρεις τους υπερ-συνδέσμους. 

Τα  call-to-action buttons πρέπει να προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών σου και να τους μεταφέρουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Για να απογειώσεις το landing page σου, μην παραλείψεις την φόρμα επικοινωνίας που θα δώσει στο κοινό σου την δυνατότητα να θέσει απορίες ή να ζητήσει διευκρινήσεις.

2. Δημιούργησε webinars

Πολύ καλή ιδέα για να αυξήσεις τα leads σου, είναι να δημιουργήσεις ένα webinar που, όχι μόνο, μπορεί να σε βοηθήσει να αναδείξεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, αλλά και να προσφέρει εκπαίδευση στο κοινό σου μέσα από την παροχή χρήσιμων πληροφοριών.

Ένα webinar μπορεί να σε βοηθήσει να προσεγγίσεις νέους επισκέπτες στο site σου και να αναπτύξεις μια καλύτερη σχέση με τον κόσμο που ήδη σε γνωρίζει. Επίσης, μπορεί να σε εξυπηρετήσει στην συλλογή σημαντικών δεδομένων για το κοινό που σε ακολουθεί και να συμβάλλει, έτσι, στην ανάπτυξη μιας καλύτερης στρατηγικής στόχευσης.

online-webinar-leads

3. Ανέβασε video

Εσύ γνώριζες πως το 1/3 της online δραστηριότητας, παγκοσμίως, αφορά στην παρακολούθηση video; Τα video αποτελούν σημαντική παράμετρο στην αύξηση του engagement και των πωλήσεων. Ειδικά όταν πρόκειται για how to videos, που πέρα από την επίλυση αποριών, παρουσιάζουν και τα οφέλη από την αγορά και την χρήση των προϊόντων ή υπηρεσιών σου.

Αγκάλιασε την δημιουργία video χωρίς να ξεχνάς τους χρυσούς κανόνες: μην ξεπερνάς τα 60 δευτερόλεπτα και χρησιμοποίησε call-to-action που θα προσκαλούν τους θεατές σου να γνωρίσουν καλύτερα αυτά που έχεις να τους προσφέρεις. 

4. Μην ξεχνάς τα email

Τα email είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να χτίσεις το brand awareness σου και να σε οδηγήσουν σε περισσότερα leads. Στο περιεχόμενο που θα μοιραστείς με το κοινό σου στην email καμπάνια σου, μπορείς να εντάξεις call-to-action που θα στοχεύσουν στην αύξηση της κίνησης στο site ή στο blog σου, αναδεικνύοντας έτσι την επιχείρηση σου.

Προτού ξεκινήσεις όμως την καμπάνια σου, πάρε ένα λεπτό και σκέψου. Τι μηνύματα θέλεις να περάσεις και τι συναισθήματα προσπαθείς να ξυπνήσεις; Καθοδήγησε το κοινό σου με τα κατάλληλα κουμπιά και επέλεξε τα templates που θα δώσουν ώθηση στην προσπάθεια σου.

5. Διοργάνωσε διαγωνισμούς

Όλοι αγαπάμε τους διαγωνισμούς γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσουμε κάτι. Τα Giveaway στα social media είναι μια καλή πρακτική για να μαζέψεις δεδομένα για το κοινό που σε ακολουθεί, αλλά, και για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο brand σου.

Κάλεσε τους followers σου σε έναν διαγωνισμό με απλούς και κατανόητους όρους συμμετοχής και πρόσφερε ένα δώρο που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον τους.

instagram competition

6. Εστίασε στα Long-tail searches

Η long – tail αναζήτηση είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών, αλλά, και να τους βοηθήσει στην επίλυση κάποιου προβλήματος. 

Προσπάθησε, λοιπόν, να την αξιοποιήσεις σωστά, ώστε να παρουσιάσεις το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις ως λύση σε κάποιο από τα πιθανά προβλήματα του κοινού σου. Η δημιουργία ενός blog μπορεί να σε βοηθήσει να απογειώσεις αυτήν σου την προσπάθεια, αλλά, και να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου που σε ακολουθεί. 

7. Μοιράσου χρήσιμες πληροφορίες

Είναι ωραίο να δημιουργείς περιεχόμενο που εστιάζει στην προσφορά χρήσιμων πληροφοριών, αλλά, είναι εξίσου ωραίο να μην μένεις απλά στην επιφάνεια. Το κοινό σου θέλει να δει κάτι περισσότερο από εσένα. Θέλει συναίσθημα και χαρακτήρα. Θέλει αυτό που θα σε ξεχωρίσει.

Τι μπορείς να κάνεις; Να συνδυάσεις την πληροφόρηση και την διαφορετικότητα σου και να δημιουργήσεις how to guides που θα είναι ελκυστικά, απλά, κατανοητά και πολύ ξεχωριστά. Άφησε λίγη από την προσωπικότητα και το στυλ σου να φανούν για να σε γνωρίσει καλύτερα το κοινό σου.

Το να ενισχύσεις την παρουσία σου στο διαδίκτυο δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Υπάρχουν πάντα οι κατάλληλες τεχνικές και συμβουλές  για να σε καθοδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου. Ακολούθησε βήμα-βήμα αυτόν τον οδηγό και σύντομα θα μπορέσεις ανελιχτείς και να επιτύχεις την καλύτερη προώθηση της επιχείρησης σου.

Για να καταφέρεις να επιτύχεις γρηγορότερα τα επιθυμητά αποτελέσματα και να καταστρώσεις την στρατηγική που θα εκτοξεύσει τα leads σου, επικοινώνησε μαζί μας σήμερα.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)