Το Meta του Facebook!

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Τα apps της οικογένειας του Facebook αποτέλεσαν επί σειρά ετών την μεγαλύτερη αδυναμία του κοινού, με αποτέλεσμα να σκοράρουν πάντα πρώτα στην  λίστα προτιμήσεων των χρηστών. Όπως συμβαίνει όμως και στην κοινωνία γύρω μας, τα πράγματα δεν μπορούν να παραμένουν στάσιμα για μεγάλο διάστημα την σύγχρονη εποχή. Και το Facebook gang δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. 

Εδώ και λίγο καιρό θα έχεις παρατηρήσει ότι το Facebook δεν αποτελεί, πλέον, το corporate name των αγαπημένων σου εφαρμογών. Το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Oculus, έρχονται σήμερα κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Meta, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας social media εποχής, που ξεκινάει μέσα από ένα rebranding που αναδεικνύει πτυχές της Augmented και Virtual Reality.

facebook apps mobile

Που αποσκοπεί, όμως, αυτή η αλλαγή; Όπως δηλώνει η ίδια η Meta, ο τρόπος που συνδεόμαστε μεταξύ μας στο διαδίκτυο συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Το κοινό έχει πλέον την ανάγκη να βιώσει πιο καινοτόμες εμπειρίες στον τομέα του remote socialization, με αποτέλεσμα να επείγει η ανάγκη να δημιουργηθούν νέες τεχνολογικές υποδομές και να εξασφαλιστούν καινούριες δυνατότητες για τους χρήστες. Κι αυτό θα επηρεάσει με την σειρά του και τους τομείς του bussiness και του e-commerce, που αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ως ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. 

Η μετάβαση στην εποχή του Metaverse ή αλλιώς sci-fi, έρχεται κοντά μας μέσα από την δημιουργία 3D περιβαλλόντων και την χρήση  Avatar, που μας  υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης μέσα από εργαλεία που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε. Η κοινωνικοποίηση, ο τρόπος που μαθαίνουμε και συνεργαζόμαστε αλλά και το gaming στις πλατφόρμες του πρώην Facebook, θα ξεδιπλώσουν την πιο futur-ιστική τους πλευρά.  Θα περιοριστούμε όμως εκεί; Μπορεί κι αυτή την φορά να μας αποκαλύπτονται λιγότερα από όσα έρχονται. Σε κάθε περίπτωση, θα μάθουμε σύντομα.

Μέχρι τότε, φρόντισε να παραμένεις ενημερωμένος για τις νέες αλλαγές και μην ξεχνάς ότι η ομάδα μας βρίσκεται πάντα εδώ για να σε βοηθήσει να εξελίξεις το brand σου με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)