TikTok για επιχειρήσεις: Digital Marketing στρατηγικές

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τις νέες προοπτικές που  μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή του TikTok στο Digital Marketing μιας μικρής επιχείρησης;

Ακόμα κι αν νομίζετε πως η πλατφόρμα αυτή δεν αποτελεί το ιδανικό match για σας, πρέπει σίγουρα να της δώσετε μια ευκαιρία. Το γεγονός ότι το TikTok ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέσα στο 2021 και η διατηρήσιμη δημοτικότητα του στο νεανικό, κυρίως, κοινό, προσέλκυσε έντονα το ενδιαφέρον των Marketers που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις καινούργιες δυνατότητες που προσφέρει.  

Σε πρόσφατη έρευνα της SkyNova, βρέθηκε ότι το TikTok αποτελεί πλέον την πλατφόρμα που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» περισσότερο, για να στοχεύσουν σε νέους τρόπους ενίσχυσης της διαδικτυακής τους παρουσίας, αλλά, και σε νέους τρόπους προσέγγισης και αλληλεπίδρασης με τους χρήστες.

Υπάρχει ήδη μια πληθώρα επιχειρήσεων που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη πλατφόρμα, κατορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει ένα τεράστιο κοινό, μέσα από την χρήση καινοτόμου και αλληλεπιδραστικού περιεχομένου. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται μερικοί από τους πιο επιτυχημένους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα αυτή μέχρι τώρα.

# Hashtag Challenges

Βασίζονται σε Video που ενθαρρύνουν τους χρήστες να πραγματοποιήσουν ένα Challenge με τον στόχο να δημιουργηθεί ένα viral περιεχόμενο. Τέτοιου είδους  video συμβάλλουν στην αύξηση του brand awareness της επιχείρησης, της προβολής των προϊόντων και της αλληλεπίδρασης με τους χρήστες. Extra tips:

 • Το #Hashtag που επιλέγεται πρέπει να είναι απλό και εύκολο στην μνήμη.
 • Το #Hashtag θα ήταν καλό να περιλαμβάνει το brand name της επιχείρησης.
 • Τα προϊόντα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστική θέση στο Challenge.
 • Η χρήση κατάλληλων μέσων (πχ. on-trend μουσική) και η fun διάθεση του Challenge βοηθούν στην δημιουργία viral περιεχομένου.

Influencer Marketing

Βασίζεται σε Video όπου διάφοροι influencers αναδεικνύουν τα προϊόντα μιας επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ευκολότερη η προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού και η στόχευση σε δυνητικούς καταναλωτές. Μην ξεχνάμε βέβαια, και το status που θα προσδώσει στο προϊόν ο κατάλληλος influencer μέσα από την παρουσίαση του. Extra tips επιτυχίας:

 • Η επιλογή του κατάλληλου Influencer.
 • Η ελευθερία που έχει ο Influencer να αναπτύξει την δημιουργικότητα του. 
 • Η χρήση campaign #hashtags

Δημιουργία Tutorials

Τα Tutorial video έχουν, κυρίως, εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Προσπαθούν να διδάξουν στο κοινό πως να κάνει κάτι. Αν και στο TikTok τέτοια video εστιάζουν συχνά στο fashion ή beauty κομμάτι, παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές για οποιαδήποτε επιχείρηση, καθώς ενισχύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσα από την παροχή χρήσιμων πληροφοριών. Extra tip:

 • Η αξιοποίηση των Influencers μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη μετάδοση των μηνυμάτων που θέλετε να στείλετε.
TikTok app

User generated Content

Βασίζεται στην δημιουργία περιεχομένου σχετικά με το brand και τα προϊόντα μιας επιχείρησης, από τους ίδιους τους καταναλωτές της. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι σχέσεις της επιχείρησης με τους καταναλωτές της, ενώ παράλληλα, οι επιχειρήσεις μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με το πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Extra tip:

 • Χρήση μουσικής ή εικόνων που θα προσελκύσουν τον χρήστη σε ένα ξεκάθαρο call to action.

Giveaways

Οι διαγωνισμοί Giveaway, ενθαρρύνουν τους χρήστες να λάβουν μέρος σε διάφορα Challenges ή καμπάνιες μιας επιχείρησης. Εξασφαλίζεται, έτσι, μεγαλύτερος αριθμός αλληλεπιδράσεων με τους χρήστες, μεγεθύνεται το κοινό της επιχείρησης και αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας viral περιεχομένου. Extra tips:

 • Εύκολα κατανοητό concept, σαφείς οδηγίες και συμπερίληψη νομικού πλαισίου.
 • Προσφορά ελκυστικού δώρου.
 • Παραπομπή στην ιστοσελίδα. 

Live streams

Αναδεικνύουν τα προϊόντα σε πραγματικό χρόνο και με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Τα video αυτά επιτρέπουν την άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό, είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μπορούν να αξιοποιήσουν behind-the-scenes υλικό, που παρουσιάζει μια πιο προσεγγίσιμη πλευρά της επιχείρησης.

Οποιαδήποτε τακτική κι αν επιλέξει να αξιοποιήσει μια επιχείρηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αυθεντικότητα, η ενεργή παρουσία και η δημιουργία αντιπροσωπευτικού και ελκυστικού περιεχομένου, είναι πάντα βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας για κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το TikTok στην επιχείρησή σας, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας σήμερα και κλείστε δωρεάν ένα ραντεβού μαζί μας. 

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)