Το Pinterest αλλάζει: Τα νέα features έφτασαν

Το Pinterest ανανεώθηκε και επιστρέφει στις οθόνες μας πιο αποφασισμένο από ποτέ! Κατά την διάρκεια του Creators Festival, γνωστοποιήθηκε μια νέα προσθήκη στο Pinterest, που θυμίζει κάτι από TikTok, και έχει ήδη τραβήξει την προσοχή μας.

Το Pinterest Watch Tab είναι εδώ και σε περιμένει να το γνωρίσεις. Αυτή η νέα καρτέλα λειτουργεί με τον ίδιο, περίπου, τρόπο που την έχουμε συνηθίσει στο TikTok, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν swipe up ή down στα διάφορα video που τους εμφανίζονται, αλλά και να τα αποθηκεύουν στους Pinterest Boards που διαθέτουν, εμπλουτίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το inspirational υλικό που συλλέγουν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μικρού μήκους stories ή shorts, που συνδυάζουν εικόνες, κείμενο και video, και φτάνουν την εμπειρία των χρηστών σε άλλο επίπεδο, ενώ υπόσχονται έναν ακόμα πιο fun τρόπο για τον διαμοιρασμό του περιεχομένου στο συγκεκριμένο app. Παρόλα αυτά, ο κύριος σκοπός πίσω από το συγκεκριμένο redesign είναι να ενισχυθεί ο χρόνος παραμονής των χρηστών στην εφαρμογή και να μειωθεί το “χάσμα” με τις άλλες social media εφαρμογές.

Pinterest

Κι αν νομίζεις ότι αυτό είναι το μοναδικό βήμα προς την ανανέωση, κάνεις λάθος. Το Pinterest έχει πάρει φόρα και το “Takes” είναι η αμέσως επόμενη προσθήκη που θα μας απασχολήσει. Το νέο αυτό feature, θα δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους Idea Pin, βασιζόμενοι στις ιδέες ενός creator.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; User Generated Content που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το brand σου, σε μια πλατφόρμα που διψάει για νέες ιδέες και έμπνευση. Μπαίνοντας στην θέση του creator μπορείς να παρουσιάσεις τα προϊόντα ή τις ιδέες σου και να καλέσεις τους pinners να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό, αξιοποιώντας τα. Αυτό θα σε βοηθήσει να promot-άρεις την επιχείρηση σου, αποτελεσματικά, προσφέροντας τα απαραίτητα insights που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι σου.

Το Pinterest εξελίσσεται, και μάλιστα δυναμικά. Οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει δεν σταματούν εδώ και όλοι παραμένουμε συντονισμένοι για να ανακαλύψουμε τι νέο έρχεται. Όπως και να έχει, είναι σίγουρα μια καλή περίοδος για να αναπτύξεις την παρουσία σου στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Και μην ξεχνάς…stay tuned! 

Εάν είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα για την επιχείρηση σου αλλά δεν ξέρεις πως, επικοινώνησε με την ομάδα μας εδώ.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)