Η Χρυσή Μπανάνα: Η πανέξυπνη καμπάνια της Chiquita με το Spotify!

Πως μία εταιρία που ασχολείται με τις μπανάνες μπορεί να συνεργαστεί και να δημιουργήσει μία καμπάνια με μία πλατφόρμα streaming; Την απάντηση έρχονται να δώσουν η Chiquita και το Spotify, οι οποίες έκλεψαν την παράσταση μέσα στην περίοδο του κορονοϊού. 

Ποια ήταν η καμπάνια τους;

Το σχέδιο των δύο εταιριών περιλάμβανε πέντε μπλε αυτοκόλλητα, πάνω στις μπανάνες της Chiquita, τα οποία αποτύπωναν έναν κωδικό του Spotify, τον οποίο μπορούσαν οι καταναλωτές να σκανάρουν και στην συνέχεια να οδηγηθούν σε πέντε διαφορετικές playlist στο streaming platform.

Οι playlist που μπορούσε κανείς να συναντήσει ήταν:

  • Feeling Happy, η οποία εμπεριέχει τα τελευταία hits.
  • Tropical Vibes, η οποία βασίζεται στην κληρονομιά της Chiquita και το διάσημο τραγούδι τους
  • Smile Workout, δυνατή μουσική που παραπέμπει στην ενέργεια που δίνει η μπανάνα της Chiquita
  • Classics, παλιά κλασικά αγαπημένα μας τραγούδια από τις προηγούμενες δεκαετίες
  • Cook & Dance, με λατινικά στοιχεία δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την ώρα της μαγειρικής
9ac8db5bc9015055ee8b7cbbadb26f0f

Η Χρυσή Μπανάνα της Chiquita

Εκτός, όμως, από τα 5 μπλε αυτοκόλλητα, οι χρήστες μπορούσαν να “κυνηγήσουν” και ένα έκτο χρυσό αυτοκόλλητο! Η διαφορά ήταν πως το συγκεκριμένο δεν οδηγούσε τον καταναλωτή σε κάποια playlist αλλά σε ένα Podcast, στο οποίο βρισκόταν κρυμμένος ένας κωδικός. Με αυτόν τον κωδικό, ο καταναλωτής κέρδιζε την είσοδο του σε ένα website παιχνίδι της Chiquita, από το οποίο μπορούσε να διεκδικήσει δώρα όπως ηχεία ή συνδρομή στο Spotify.

Τι οδήγησε σε αυτήν την συνεργασία;

Σύμφωνα με μία έρευνα από το E-Poll Market Research, το 36% των καταναλωτών ήθελε τα μηνύματα από τις επιχειρήσεις να είναι κάτι διασκεδαστικό ή αστείο, ενώ το 31% αναζητά αισιόδοξες και ελπιδοφόρες διαφημίσεις. Η Chiquita είναι γνωστή για τις συνεργασίες της με κολοσσούς των media, όπως για παράδειγμα αυτή με το Snapchat για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μπανάνας! Από την άλλη πλευρά, το Spotify θέλει να κάνει άνοιγμα σε μεγαλύτερο μερίδιο κοινού και ναι αν υπολογίσει κανείς πως το 69% των Αμερικανών αγοράζουν μπανάνες ήταν σίγουρα μία καλή ιδέα. Στην εποχή του κορονοϊού, οι άνθρωποι μαγειρεύουν περισσότερο, άρα χρησιμοποιούν περισσότερες ποσότητες υλικών, ενώ παράλληλα σταμάτησαν να πηγαίνουν στην δουλειά ή το γυμναστήριο, το οποίο οδήγησε στην μείωση χρήσης του Spotify. Ενδεικτικό είναι πως το top 200 stream έπεσε σε ακρόαση κατά 12% παγκοσμίως!

Τα αποτελέσματα της καμπάνιας της Chiquita

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση πωλήσεων της Chiquita, το οποίο θα φανεί σύντομα. Αυτό όμως που σίγουρα φαίνεται είναι πως οι καταναλωτές έδειξαν ενδιαφέρον για τη νέα αυτή καμπάνια, αφού περίπου 11 χιλιάδες άνθρωποι έκαναν χρήση των κωδικών που αποτυπώνονται πάνω στις μπανάνες, ενώ 3,5 χιλιάδες ακολουθούν πλέον τις πέντε playlist που έχουν δημιουργηθεί.

Χρειάζεσαι παραπάνω βοήθεια; 

Αν θέλεις να μάθεις πως να στήνεις μία καμπάνια αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, επικοινώνησε μαζί μας σήμερα!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)