Η Meta ανακοινώνει τα Meta Work Accounts

Τα Meta Work Accounts είναι (επιτέλους) εδώ! Πλέον η πρόσβαση στα στοιχεία της επιχείρησης, όπως σελίδες και διαφημιστικοί λογαριασμοί, θα μεταφερθεί από τους λογαριασμούς Facebook στο νέο τους προφίλ στο Business Manager. Δηλαδή, με τους λογαριασμούς εργασίας Meta, τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία εργασίας της Meta με έναν λογαριασμό που παρέχει ξεχωριστή σύνδεση από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook.

Η διαχείριση των Meta work accounts γίνεται σε επίπεδο επιχείρησης/οργανισμού ή σε επίπεδο μεμονωμένου χρήστη;

Η μετεγκατάσταση σε λογαριασμούς εργασίας Meta θα γίνει σε επίπεδο επιχείρησης ή οργανισμού. Ως μέρος ενός οργανισμού που μετεγκαθίσταται σε λογαριασμούς εργασίας Meta, ένας διαχειριστής θα παραχωρήσει πρόσβαση στους υπαλλήλους του για πρόσβαση στο Business Manager χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια εργασίας τους (π.χ. email εργασίας). Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος θα πρέπει να διεκδικήσει τον λογαριασμό εργασίας Meta ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης. Οι οργανισμοί θα μπορούν να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς εργασίας Meta των εργαζομένων κεντρικά, με διοικητικές λειτουργίες όπως η απλή σύνδεση, η αυτοματοποιημένη παροχή λογαριασμού και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

saldo-agency-meta-work-accounts-blog-cover

Πώς να υποστηρίξετε τους πελάτες σας που επέλεξαν να μετεγκατασταθούν σε Meta work accounts:

Το 2022, η Meta δοκίμασε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα υπάρχοντα API που χρησιμοποιούνται από εφαρμογές τρίτων παρόχων τεχνολογίας θα υποστηρίζουν χρήστες Meta work accounts. Αν και δεν απαιτούνται νέες ενσωματώσεις API, τα τρίτα μέρη θα πρέπει να εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο υποστήριξης πελατών μέσω μετεγκατάστασης για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Απαιτούμενες ενέργειες

Οι πάροχοι τεχνολογίας στέλνουν στη Meta τα ακόλουθα:

Έως τις 31/03/23: Στείλτε το 1) URL στην ομάδα υποστήριξής σας και 2) μια γενική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης για να επικοινωνήσουν οι τελικοί χρήστες σε περίπτωση που χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη.

Έως τις 31/05/23: Δημιουργήστε help documentation για τελικούς χρήστες που παραθέτει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιτυχούς επανενσωμάτωσης στην εφαρμογή/τρόπο εκτέλεσης μιας διαδικασίας διαχείρισης αλλαγών, στείλτε τη διεύθυνση URL αυτής της τεκμηρίωσης βοήθειας.

Αν χρειάζεσαι επιπλέον υποστήριξη, μίλησε με την ομάδα της SALDO σήμερα και άφησε τους ειδικούς να σε καθοδηγήσουν!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)