LinkedIn: 6 τύποι video για να αυξήσεις το Conversion Rate

Το LinkedIn αποτελεί το πιο γνωστό επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως, αφού έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 500 εκατομμύρια επαγγελματίες, που στοχεύουν στην ανάδειξη της δραστηριότητας τους και στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών. 

Αν και πολλές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αξία που προσδίδει στην διαδικτυακή τους παρουσία η διατήρηση ενός ενεργού προφίλ στο LinkedIn, είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν τα μέσα που μπορούν να αξιοποιήσουν για να εκτοξεύσουν τις αποδόσεις τους, καθώς μέσα τις από safe πρακτικές τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι και τα μέγιστα.

Για την πλειοψηφία, η ανάρτηση blogs ή image posts μπορεί να θεωρείται αρκετή, για εκείνον, όμως, που επιθυμεί να κάνει την διαφορά η λύση είναι να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά του, ώστε να ενισχύσει την επιχείρηση του. 

Και εδώ έρχεται η ιδέα για την αξιοποίηση του video content!

Η χρήση των video στο LinkedIn αποτελεί σήμερα μια πολύ δυνατή στρατηγική χρήσης περιεχομένου. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το LinkedIn χαρακτηρίζεται από λιγότερο “συνωστισμό”, με αποτέλεσμα να κάνει μεγαλύτερη αίσθηση ο διαμοιρασμός ενός video. Αρκεί, βέβαια, να απευθύνεται στον σωστό άνθρωπο, την σωστή ώρα.

Μήπως, τώρα, έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι: «Τι τύποι video είναι κατάλληλοι για να προσελκύσω, αποτελεσματικά, το κατάλληλο κοινό για την επιχείρηση μου;». Υπάρχει, χωρίς αμφιβολία, μια ολόκληρη γκάμα για να επιλέξεις. Και εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα είδη video για το profile σου:

1. Animation videos

Λίγο πολύ όλοι έχουμε παρακολουθήσει κάποιο animation movie. Παρόλα αυτά, τα animation δεν περιορίζονται στην παραγωγή παιδικών, συνήθως, ταινιών. Μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσθήκη στο προφίλ σου, ειδικά εάν σκοπεύεις να τα συνδυάσεις με στατιστικά δεδομένα ή επεξηγηματικές πληροφορίες.

2. Typography videos

Αυτά τα video μπορούν να δώσουν μια νέα διάσταση στην ιστορία που θέλεις να μοιραστείς με το κοινό σου. Στην ουσία πρόκειται για animation texts, που μέσα από την χρήση χρωμάτων και κίνησης, μαγνητίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την προσοχή του θεατή και καταφέρνουν, έτσι, να δώσουν επιπρόσθετη αξία στις πληροφορίες που επιθυμείς να μεταδώσεις.

3. Photo Montage

Μια old time classic επιλογή που μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να αναζωογονήσει, παράλληλα, το προφίλ σου. Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Φαντάσου, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν δημιουργείται ένα κολάζ από διάφορες εικόνες, σε συνδυασμό με μουσική ή κείμενο. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό.

4. Live videos

Το trend που καθιερώθηκε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη πρακτική στο consumer engagement. Μέσα από το live streaming μπορείς να δείξεις μια πιο προσιτή πλευρά της επιχείρησης σου, να αλληλεπιδράσεις με το κοινό σου, να το γνωρίσεις καλύτερα και να λύσεις τις απορίες του, ή να πραγματοποιήσεις συνεντεύξεις και διάφορα webinars.

5. Product reviews

Τι θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα αυτά που έχεις να προσφέρεις; Μα φυσικά ένα review video. Όταν ένας δυνητικός πελάτης είναι σε θέση να γνωρίσει ένα προϊόν και να λάβει insights από την χρήση και τα οφέλη του, είναι πολύ πιθανότερο να οδηγηθεί και στην επιλογή του. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να γυρίσεις εσύ αυτό το video. Μπορείς να συνεργαστείς με τον κατάλληλο influencer που θα σε βοηθήσει να προβληθείς σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

6. Bio Videos

Τα video περιγραφής διαθέτουν πάντα μια αμεσότητα ενώ, παράλληλα, στοχεύουν στην διευκόλυνση του χρήστη. Αντί να ξοδεύεις χρόνο και σκέψη προσπαθώντας να συντάξεις το τέλειο κείμενο σχετικά με την φιλοσοφία του brand σου και το τι πρεσβεύει, άφησε το κοινό να σε γνωρίσει μέσα από ένα σύντομο και περιεκτικό video. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κατατοπίσεις τους χρήστες.

Υπάρχουν αμέτρητες προοπτικές για την δημιουργία ενός εντυπωσιακού περιεχομένου με χρήση video στο LinkedIn. Επιστράτευσε τα μέσα που θεωρείς κατάλληλα για το ύφος της επιχείρησης σου και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. 

Θυμήσου, όμως, να διατηρήσεις τα video σου σύντομα και προσανατολισμένα στις ανάγκες του κοινού σου. Μόνο έτσι θα δεις τα conversion rates σου να αυξάνονται.

Εάν είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα στο LinkedIn αλλά δυσκολεύεσαι να τα καταφέρεις μόνος σου, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ για να σε βοηθήσουμε.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)