Έρευνα TikTok: Η αυθεντικότητα του κερδίζει το κοινό

Το TikTok έχει τραβήξει έντονα το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, και αποδεικνύει καθημερινά ότι ήρθε για να μείνει.

Η εφαρμογή αυτή βασίζεται στο video sharing και πραγματικά παίζει σπουδαίο ρόλο στην δημιουργία των νέων trends. Μουσική, χορογραφίες, παρωδίες και φάρσες έχουν ξετρελάνει το νεανικό κοινό που το κατατάσσει πλέον στα top αγαπημένα του app. Είναι, όμως, μόνο ο fun και πρωτότυπος χαρακτήρας του TikTok που μαγνητίζει το κοινό ή μήπως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία του;

Εάν αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος επιλέγει την χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Nielsen και να ανακαλύψεις νέες πτυχές του TikTok.

Η έρευνα TikTok

Πάνω από 8.000 άτομα από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν στην νέα έρευνα που ήρθε για να αναδείξει καινούριες ευκαιρίες για τα brand που θέλουν να προσεγγίσουν το νεανικό κοινό που “συχνάζει” στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Εξερευνώντας το value του TikTok, την άποψη του κοινού για την χρήση του αλλά και την σχέση του με τις διαφημιστικές καμπάνιες που λαμβάνουν χώρα σε αυτό, προέκυψαν μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κατάλληλης marketing strategy.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα δεδομένα, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των TikTok-ers αισθάνεται πιο άνετα στο να προβάλλει τον αληθινό εαυτό της στην συγκεκριμένη εφαρμογή, ενώ, παράλληλα, εμφανίζει μεγαλύτερη ευαισθησία σε marketing terms όπως η αυθεντικότητα και η μοναδικότητα. Ο χαρούμενος χαρακτήρας των αναρτήσεων ανήκει, επίσης, στα πιο δυνατά χαρτιά του app, καθώς οι χρήστες τείνουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά σε ένα περιβάλλον που πιστεύουν ότι θα τους φέρει ευχαρίστηση ή και θα βελτιώσει, ακόμη, την κακή τους ψυχολογία.

Το TikTok μπορεί να σου προσφέρει την δυνατότητα να μοιραστείς υλικό και ιδέες που δύσκολα θα «κούμπωνε» στις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα δημιουργικό περιβάλλον όπου θα μπορέσεις να αναδείξεις την παρουσία σου με αυθεντικό και θετικό τρόπο, μέσα από την πιο διασκεδαστική εμπειρία. Και το καλύτερο; Διαθέτει μια αρκετά «δυνατή» κοινότητα που αγαπάει πολύ το engagement. Εσύ είσαι έτοιμος να την γνωρίσεις;

έρευνα-tiktok-saldo-agency-photo

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια για να κάνεις το επόμενο σου βήμα στο TikTok, επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)