8 Podcasts για Marketers

Από το 2004 έως και σήμερα, τα Podcasts έχουν γίνει το νέο “μέσο” που παρακολουθούν οι άνθρωποι στη καθημερινότητά τους, το οποίο μπορεί να έχει περιεχόμενο από κάθε κλάδο ενδιαφέροντος. Όμως, τι ακριβώς είναι αυτή η έννοια και γιατί είναι χρήσιμο να ακούς Podcasts για Marketers

Τι είναι το Podcast;

Η έννοια προήλθε από το iPodder του Adam Curry, το πρώτο λογισμικό που είχε τον ρόλο του Podcast. Το Podcast προέρχεται από τη λέξη Broadcast και σημαίνει Personal On Demand BroadCast (Podcast). Είναι η υπηρεσία που σου επιτρέπει να ακούσεις καταγεγραμμένο ηχητικό υλικό (κυρίως) σε όποια στιγμή επιθυμείς εσύ.

Υπάρχουν χιλιάδες Podcasts σε διάφορες εφαρμογές και στο διαδίκτυο για πολλούς κλάδους της καθημερινότητας και των επαγγελμάτων, γεγονός που σου δίνει την ελευθερία να ακούσεις ότι σου αρέσει περισσότερο. Επιπλέον, τα περισσότερα (αν όχι όλα) παρέχονται δωρεάν! Συνεπώς είναι ένα μέσο επικοινωνίας που μπορεί να σε πληροφορήσει σχετικά με τον τομέα που σε… ιντριγκάρει περισσότερο, στη δική σου ευχέρεια και τον δικό σου χρόνο.

Πού χρησιμεύουν τα Podcasts;

Podcasts εκτός από το γεγονός πως επιτρέπουν τον εμπλουτισμό των γνώσεών σου είναι μια καλή ξεκούραση του εγκεφάλου, καθώς μπορείς να τα παρακολουθήσεις όποτε θέλεις, όποτε μπορείς, με την δική σου άνεση! Γιατί όχι; Ούτως ή άλλως αυτός ήταν και ο πρωταρχικός ρόλος των podcasts, η μεταφορά των λόγων ομιλητών, είτε είναι για λόγους ψυχαγωγίας είτε είναι για λόγους πληροφόρησης. Συνεπώς μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία στα Podcasts για να ακούσεις κάτι που σου αρέσει ή στον κλάδο που εργάζεσαι. 

podcasts-για-marketers-saldo-agency-thessaloniki

Ποιος μπορεί να δημιουργήσει Podcasts;

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο podcast και να το ανεβάσει στο διαδίκτυο, είτε είναι επαγγελματίας είτε απλά κάποιος που ηχογραφεί τις σκέψεις του. Τα αρχεία αυτά αποθηκεύονται στη μορφή MP3 ή MP4 και μπορούν να βρεθούν σε συγκεκριμένες εφαρμογές π.χ. Spotify, Google Podcasts. 

Αυτό σου δίνει την ευκαιρία να τα ακούσεις οποιαδήποτε ώρα εσύ διαλέξεις. Τέλος, τα ηχητικά ή οπτικοακουστικά σε κάποιες περιπτώσεις αρχεία, μπορείς να τα τραβήξεις κάλλιστα και σε ένα κινητό τηλέφωνο, αρκεί να επεξεργαστείς τον τυχόν θόρυβο που μπορεί να προκύψει. Πολύ κουλ σωστά; 

Παρακάτω σου δείχνουμε συγκεκριμένα Podcasts που μας έκαναν εντύπωση για μαρκετίστες!

Ιδανικά Podcasts για Marketers

1. Perpetual Traffic

To συγκεκριμένο Podcast πραγματοποείται έως και 2 φορές την εβδομάδα. Το Perpetual Traffic πραγματεύεται θέματα όπως το πληρωμένο μάρκετινγκ και τις διαφημίσεις, και στόχο έχει να βοηθήσει όσους το ακούν να αυξήσουν τα έσοδα και τη κίνηση διαδικτυακά μιας επιχείρησης. Οι οικοδεσπότες του Podcast, Kasim Aslam και Ralph Burns αναφέρουν κάθε εβδομάδα νέες στρατηγικές μάρκετινγκ που αυξάνουν τους leads και τις πωλήσεις αποδεδειγμένα! Τα επεισόδια είναι πάνω από 300, 60 λεπτά περίπου το καθένα. Μπορείτε να τα ακούσετε στο Spotify και στο Apple Podcasts

2. Everyone Hates Marketers

To Podcast που θα σου αλλάξει την οπτική για το μάρκετινγκ, με μια μικρή δόση χιουμοριστικού σαρκασμού! Ο Louis Grenier μέσα από το εβδομαδιαίο Everyone Hates Marketers αναλύει ζητήματα όπως στρατηγικές πωλήσεων, έρευνα πελατών (Buyer’s Persona), ζητήματα CRO, Branding, Content Marketing και βάζει και τη δική του χιουμοριστική πινελιά. Γι’ αυτό και το “Everyone Hates Marketers” έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο λήψεις σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Το Podcast ανεβαίνει κάθε εβδομάδα στο Spotify και το Apple Podcasts, αλλά και στο διαδίκτυο.

3. Marketing Over Coffee

Το Marketing Over Coffee είναι το κατάλληλο Podcast για το διάλειμμα του καφέ σας μέσα στην ημέρα. Οι οικοδεσπότες Christopher S. Penn και John J. Wall κάθε εβδομάδα βρίσκονται σε μια καφετέρια για να συζητήσουν πίνοντας καφέ πάντα, τα τελευταία νέα μάρκετινγκ και της τεχνολογίας. Δίνουν συμβουλές για καλές πρακτικές μάρκετινγκ και ταυτόχρονα μπορούν να σε ηρεμήσουν μέσα σε αυτά τα 30 λεπτά ξεκούρασης και πληροφόρησης. Μπορείτε να τους ακούτε κάθε Πέμπτη στο Spotify και Apple Podcasts.

4. Marketing Made Simple

Με οικοδεσπότες τον Dr. JJ Peterson και την April Sunshine Hawkins, το Marketing Made Simple θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσεις το μάρκετινγκ που εφαρμόζεις. Κάθε εβδομάδα συζητιόνται διάφορες τεχνικές μάρκετινγκ που θα βελτιώσουν πρακτικές όπως το SEO και τη προβολή της επιχείρησής σου, που θα σε βοηθήσουν στην πρόοδο και την αύξηση των εσόδων σου! Δες το τώρα στο Spotify και το Apple Podcasts.

5. Marketing School

Το 10λεπτο Podcast που θα σου δώσει τις πιο χρήσιμες καθημερινές μαρκετιστικές πληροφορίες! Οι οικοδεσπότες – προφήτες του Marketing School, Neil Patel & Eroc Siu κάθε μέρα ανεβάζουν νέα επεισόδια μικρής διαρκείας και σε συμβουλεύουν με νέες τεχνικές και στρατηγικές μάρκετινγκ για να βελτιώσεις το εταιρικό σου εστί. Παράλληλα, σε κρατούν ενήμερο για τα βασικά θέματα του σύγχρονου μάρκετινγκ. Είσαι έτοιμος για τα ταχύρρυθμα μαθήματα; Παρακολούθησε το στο Spotify και στο Apple Podcasts.

6. Unthinkable

To Unthinkable είναι ένα Podcast αφηγήσεων ιστοριών στο κόσμο του μάρκετινγκ. Ο οικοδεσπότης, Jay Acunzo, πρώην εργαζόμενος της Google, ESPN και του Hubspot, σου διηγείται διάφορες ιστορίες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την έννοια της απήχησης και πως αυτή θα σε βοηθήσει να εξελίξεις την επιχείρησή σου. Διάφοροι καλεσμένοι μεγάλων επιχειρήσεων, όπως CEOs και επιχειρηματίες συζητούν μαζί με τον Acunzo σχετικά με την επιτυχία και τα βήματα προς αυτήν. Δες το σε Spotify και Apple Podcasts.

7. The Copyblogger Podcast

Οι οικοδεσπότες του The Copyblogger Podcast, Tim Stoddart and Ethan Brooks συνομιλούν και κάνουν break down τις τεχνικές copywriting σε όλους τους τομείς του μάρκετινγκ. Τα επεισόδια είναι εβδομαδιαία και έχουν επίκεντρο θέματα όπως την ανάπτυξη γύρω από την πληρωμένη διαφήμιση, τη δημιουργία λίστας email, τη δημιουργικότητα, το SEO και πολλά άλλα. Η εκπομπή βρίσκει έμπνευση από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των viral threads του Twitter, των trending news topics και των γενναίων/προκλητικών καλεσμένων. Μπορείς να το παρακολουθήσεις στην official ιστοσελίδα του, στο Spotify και στο Apple Podcasts.

8. Social Media Marketing Podcast

O επιχειρηματίας Michael Stelzner, ιδρυτής του Social Media Examiner, σας μιλά κάθε εβδομάδα στο Social Media Marketing Podcast. Μέσα από το Podcast παρουσιάζονται όλες οι πτυχές των social media σε σχέση με το μάρκετινγκ. O Stelzner παίρνει συνεντεύξεις από ειδικούς μάρκετιρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις επιτυχίες τους και προσφέρει συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της στρατηγικής μάρκετινγκ. To Social Media Marketing Podcast  χρονολογείται από το 2012 και διαθέτει μια ισχυρή βιβλιοθήκη επεισοδίων! Μη το χάσεις αν σε ενδιαφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα στην επιχείρησή σου. Δες το σε Spotify και Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon και YouTube. 

Ξεκίνα με Μικρής Διαρκείας Podcasts

Τα Podcasts για Marketers, όπως κατάλαβες, είναι ένας διασκεδαστικός και ταυτόχρονα παραγωγικός τρόπος απασχόλησης στον ελεύθερό σου χρόνο. Αν θέλεις να ξεκινήσεις την ακρόαση, καλό θα είναι να ξεκινήσεις με μικρής διαρκείας Podcasts, μέχρι να βρεις κάτι που σου κρατά το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του. Πίστεψέ μας θα σε εκπλήξει το πόσα ενδιαφέροντα πράγματα αναφέρουν οι οικοδεσπότες!

Μίλησε με την SALDO

Σε ενδιαφέρει να μπεις στον κόσμο του Podcasting; Τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Η SALDO Team μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις τις βασικές τεχνικές Podcasting και να εντάξεις δυναμικά αυτό το κομμάτι στην επιχείρησή σου. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για να ξεκινήσουμε!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)