8 βασικά είδη website: Ποιο μου ταιριάζει;

Είτε είσαι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, είτε είσαι υπεύθυνος για ένα έργο είναι απαραίτητο να έχεις τη δικής σου ιστοσελίδα και παρουσία στο διαδίκτυο. Αλλά, πώς μπορείς να διαλέξεις τον σωστό τύπο website; 

Για να απαντήσεις σε αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο σκοπός και ο στόχος της έναρξης ενός τέτοιου εγχειρήματος ώστε να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Παρακάτω, εξερευνούμε τα 8 πιο δημοφιλή είδη website που μπορείς να σχεδιάσεις για να καλύψεις τις ανάγκες του project σου:

8 είδη website που σε αφορούν:

Portfolio Website

Οι portfolio ιστότοποι χρησιμοποιούνται κυρίως από δημιουργικούς επαγγελματίες για να συγκεντρώσουν και να παρουσιάσουν την δουλειά τους, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να μπορούν να την αξιολογήσουν και να μάθουν για την τεχνογνωσία και τις δεξιότητές του. Μεταξύ των ανθρώπων που χρησιμοποιούν portfolio ιστοτόπους μπορεί να είναι οι φωτογράφοι, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, στυλίστες μακιγιάζ και διάφοροι άλλοι. 

Δείγμα Portfolio Website: https://www.sophiebritt.com

Personal Website

Ο personal ιστότοπος δεν υπάρχει απαραίτητα για να βγάλει χρήματα, αν και είναι πιθανό να συμβεί, θα μπορούσε απλώς να έχει να κάνει με τις ιδέες σου, τις σκέψεις και το γενικό περιεχόμενό σου στο κόσμο. Ένα personal website θα μπορούσε να περιέχει ένα προσωπικό ιστολόγιο, καθώς και φωτογραφίες, vlog, συνδέσμους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σου κ.λπ. Ένας personal ιστότοπος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπροσωπήσεις τον εαυτό σου στον ευρύ κόσμο του διαδικτύου. 

Δείγμα Personal Website: https://www.marialolou.com

Blog

Από τα πιο γνωστά είδη website είναι το Blog. Περιέχει άρθρα, εικόνες και βίντεο κλιπ που ενημερώνονται τακτικά. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή στρατηγική για να διατηρηθεί το περιεχόμενό φρέσκο και να μην “κολλήσεις” με ένα απελπιστικά ξεπερασμένο ιστότοπο που έχει τη δυνατότητα να βλάψει τις προσπάθειές σου στο SEO. 

Συνήθως, ένα blog διαχειρίζεται από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα, η οποία μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε θέμα, είτε πρόκειται για ταξιδιωτικές συμβουλές, οικονομικές συμβουλές ή κριτικές σε εστιατόρια. Τα blogs γράφονται συχνά σε ανεπίσημο ή συνομιλητικό στυλ, αλλά η εκμάθηση του τρόπου δημιουργίας εσόδων από ιστολόγια έχει γίνει μια δημοφιλής επιχείρηση για πολλούς συγγραφείς.

Δείγμα Blog Website: https://www.meiwensee.com/journal

Magazine/News Media Website

Οι ιστότοποι ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης επικεντρώνονται στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τα πιο πρόσφατα παγκόσμια/τοπικά γεγονότα στο κοινό. Χρησιμοποιούν τόσο κείμενο όσο και οπτικό περιεχόμενο. 

Την τελευταία δεκαετία, πολλοί παραδοσιακοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί/επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την λειτουργία τους στο διαδίκτυο, λόγω οικονομικών πιέσεων. Εάν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση ειδήσεων, ίσως πρέπει να ακολουθήσεις τα ίδια βήματα.

Δείγμα Magazine/New Media Website: https://infititis.gr

saldo-8-βασικα-είδη-website-blog-news

Nonprofit Website

Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας αντίκτυπου στην κοινωνία. Ο μη κερδοσκοπικός ιστότοπος είναι μια ευκαιρία για να εξηγήσει κανείς τι είναι το φιλανθρωπικό ίδρυμά του και ποιος είναι ο σκοπός της δράσης του, ενώ είναι ένας τέλειος τρόπος για να προσεγγίσει όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Δεδομένου ότι η αξιοπιστία είναι σημαντική για όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, ένας ιστότοπος είναι ένα καλό μέρος για την οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης.

Δείγμα Nonprofit Website: https://www.powerforparkinsons.org

Educational Website

Τα εκπαιδευτικά website χρησιμεύουν ως πύλη για διαδικτυακά μαθήματα. Αυτοί οι τύποι ιστοτόπων στοχεύουν να βελτιώσουν τις μαθησιακές εμπειρίες των ανθρώπων, τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης. 

Για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή επαγγελματίες που θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με άλλους ανθρώπους, η δημιουργία ενός ιστοτόπου εκπαίδευσης είναι ένας αποτελεσματικός και σχετικά φθηνός τρόπος για να το πράξουν. 

Δείγμα Educational Website: https://academe.gr

Business Website

Το ιδανικό website για μια επιχείρηση. Περιλαμβάνει το αντικείμενο, τα προϊόντα ή  τις υπηρεσίες που προσφέρονται και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ένας επιχειρηματικός ιστότοπος μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει ως e-shop εάν περιλαμβάνει την επιλογή αγοράς προϊόντων.

Σε αντίθεση με τα eshops, τα οποία παράγουν άμεσα έσοδα, οι επιχειρηματικοί ιστότοποι λειτουργούν περισσότερο ως ενημερωτικός πόλος, ο οποίος συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Δείγμα Business Website: cynthia-apartments.gr

saldo-8-βασικα-είδη-website-blog-eshop

E-commerce Website/ E-shop

Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου ή αλλιώς e-shop είναι ένα website, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής. Ένα ισχυρό e-shop θα πρέπει να επιτρέπει την εύκολη περιήγηση, εύκολα φίλτρα κατηγορίας προϊόντων, να επισημαίνει ειδικές προσφορές και να επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν με ασφάλεια μια αγορά.

Αυτός ο τύπος ιστότοπου είναι εξαιρετικός για επιχειρηματίες που θέλουν να επεκτείνουν την αγορά τους ή να μειώσουν το κόστος παραγωγής και λειτουργίας.

Δείγμα E-shop: https://chiliotis-shop.gr

Θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να διαλέξεις, ανάμεσα στα είδη website, το κατάλληλο για εσένα και την επιχείρησή σου; Επικοινώνησε με την ομάδα της SALDO και πάρε την καθοδήγηση που χρειάζεσαι!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)