6 Λάθη στα Social Media που οδηγούν σε Unfollow

Μήπως οι ακόλουθοι σας στα social media έχουν αρχίσει να μειώνονται αντί να αυξάνονται; Μήπως αναρωτιέστε τι είναι αυτό που μπορεί  να κάνατε ή, ίσως, να μην κάνατε, και οδήγησε τους χρήστες να πατήσουν το κουμπί του unfollow;

Έχουμε καταγράψει τους κυριότερους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν στην μείωση των followers σας στα social media.

Δεν ποστάρετε αρκετά συχνά.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή ή συγκεκριμένος κανόνας σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να ανεβάζετε νέα post. Για παράδειγμα, πλατφόρμες όπως το twitter και το facebook είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, καθώς τα post έχουν μικρή διάρκεια ζωής-προβολής και καλό θα ήταν να φαίνεστε αρκετά ενεργοί, ίσως και πάνω από μία φορά την ημέρα. Διαφορετικά οι ακόλουθοι σας μπορεί να προτιμήσουν κάποιον άλλον που θα τους προσφέρει περισσότερο υλικό.

Ποστάρετε υπερβολικά συχνά.

Από το ένα άκρο, καταλήγουμε στο άλλο. Οι χρήστες επιζητούν μια ομαλή ροή πληροφοριών και ενημερώσεων στην σελίδα των news feeds. Φανταστείτε πόσο κουραστικό μπορεί να τους φανεί εάν βομβαρδίζονται από μια υπερπληθώρα υλικού, που στην τελική, είναι πιθανότερο να τους φέρει πονοκέφαλο παρά την θέληση να σας αναζητήσουν ή να αλληλεπιδράσουν μαζί σας.

Push-άρετε μόνο Διαφημίσεις και Πωλήσεις.

Αν και τα social media αποτελούν πλατφόρμες που ενδείκνυνται για την προώθηση του brand σας και μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό, δεν πρέπει να εγκλωβίζεστε μέσα σε αυτήν την λειτουργία. Εάν ασχολείστε μόνο με την προώθηση και τις πωλήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών σας, οι χρήστες θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι ενδιαφέρεστε μόνο για το κέρδος και σταδιακά θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι σας.

instagram-feed-social-media-lathoi-unfollow-saldo-agency

Δεν απαντάτε ποτέ.

Όταν οι χρήστες προσπαθούν να αναπτύξουν κάποια αλληλεπίδραση μαζί σας, μέσα από comments, reactions κ.α., αλλά, εσείς αγνοείτε ή παραμελείτε αυτές τους τις κινήσεις, είναι πολύ πιθανό να αισθανθούν απογοητευμένοι και να αποφασίσουν να σας εγκαταλείψουν. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, αυτόματα καταργείται τον όρο «social» από τις πλατφόρμες αυτές.

Γίνεστε βαρετοί.

Και φτάνουμε στην περίπτωση που μπορεί φαινομενικά να κάνετε τα πάντα σωστά. Εσείς μπορεί να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία υλικού, να ποστάρετε συχνά και να αναπτύσσετε την απαραίτητη αλληλεπίδραση με τους χρήστες, έχουν όμως πραγματική σημασία αυτά που λέτε; Τα μηνύματα που προσπαθείτε να μεταδώσετε πρέπει να απευθύνονται στο κατάλληλο αποδέκτη. Δεν είναι σοφό να προσπαθείτε να ικανοποιήσετε ένα generic κοινό. Δώστε έμφαση  στην ανάρτηση ψυχαγωγικού υλικού και στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών που θα προσδίδουν αξία στο post σας.

Κάποιος άλλος κάνει ότι και εσείς, απλά καλύτερα.

Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό με την πάροδο του χρόνου η ποιότητα των αναρτήσεων σας να πέσει. Με τον καιρό χάνεται ο αρχικός ενθουσιασμός, μειώνονται οι νέες ιδέες και αρχίζουν να ανακυκλώνονται τα ίδια μηνύματα. Ο καλύτερος τρόπος να βγείτε από αυτό το αδιέξοδο είναι το να επενδύετε διαρκώς σε νέες στρατηγικές και να ελέγχετε τις καμπάνιες σας τακτικά ώστε να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τυχόν αδυναμίες.

Όπως βλέπουμε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν θα έπρεπε, όμως, να κρατήσετε μια συμβουλή, θα ήταν να φροντίστε να είστε πάντα ο εαυτός σας, να μοιράζεστε τα πράγματα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και να μην φοβάστε να δείξετε τον ενθουσιασμό σας. Το κοινό σας θα το εκτιμήσει.

Στη SALDO μπορούμε να σας υποστηρίξουμε στα επόμενα βήματα σας αρκεί να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας μας και να κλείσετε δωρεάν ένα ραντεβού μαζί μας. 

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)