6 Βήματα για να βρεις τα σωστά Keywords

Η εύρεση των κατάλληλων keywords για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου φαντάζει μία σχετικά απλή διαδικασία, ωστόσο στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα. Η χρήση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του περιεχομένου σου, καθώς εκείνη ευθύνεται για το πόσο ορατό είναι το περιεχόμενο σου στο κοινό που στοχεύεις αλλά και για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις των προϊόντων και την αναγνωρισιμότητα του brand της επιχείρησης σου. 

Παρακάτω προτείνουμε έξι βήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα σωστά keywords για το περιεχόμενο σου και θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιχείρησης σου.

1. Αφιέρωσε τον χρόνο που χρειάζεται

Πολλές φορές η χρησιμότητα των keywords δεν αναγνωρίζεται ως παράγοντας επιτυχίας μιας ιστοσελίδας και συχνά παραβλέπεται ή εκτελείται με βιασύνη ως βήμα για την δημιουργία περιεχομένου στο διαδίκτυο. Ωστόσο, με την χρήση των λέξεων-κλειδιών, δίνεις τη δυνατότητα στις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίζουν το είδος του περιεχομένου που υπάρχει στην ιστοσελίδα σου και στη συνέχεια προτείνουν οι ίδιες το περιεχόμενο σου σε αντίστοιχες αναζητήσεις (SEO), αυξάνοντας την ορατότητα του ιστότοπου σου και προσελκύοντας το επιθυμητό κοινό για την επιχείρηση σου. Για τους παραπάνω λόγους, είναι σημαντικό να αφιερώσεις ένα σημαντικό μέρος του χρόνου σου στη σωστή έρευνα και χρήση των keywords που σου ταιριάζουν.

2. Προσδιόρισε το κοινό σου

Είναι σημαντικό για την εύρεση των κατάλληλων keywords να έχεις προσδιορίσει το κοινό στο οποίο θέλεις να στοχεύσεις το περιεχόμενο που δημιουργείς. Με την ορθή κατανόηση του κοινού σου, μπορείς να βρεις ευκολότερα τις λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου και ταυτόχρονα είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν από το κοινό σου κατά την αναζήτηση τους στο διαδίκτυο. 

Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να προσελκύσεις άτομα που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο σου και που είναι πιθανότερο να το διαμοιραστούν με άλλους, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου και ανεβάζοντας τη θέση του περιεχομένου σου στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

3. Κατανόησε τις θεματικές των keywords

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σου για τα σωστά keywords, είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι οι λέξεις-κλειδιά που αντιστοιχούν στο περιεχόμενο σου χαρακτηρίζονται συχνά από μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Για τον παραπάνω λόγο, αντί να συντάξεις μία λίστα με πιθανές μεμονωμένες λέξεις-κλειδιά, είναι πιο αποτελεσματικό να δημιουργήσεις μία σύνθετη ομάδα keywords που ανταποκρίνονται τόσο στο περιεχόμενο σου ως σύνολο της θεματικής ενότητας που αντιστοιχεί, όσο και σε κάθε πιθανή αναζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα που αναλύεις. 

Με τον τρόπο αυτό, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα σου γίνεται ευκολότερη για όποιον αναζητά το θέμα που πραγματεύεται το περιεχόμενο της και δεν δεσμεύεται το άρθρο σου από τις ακριβείς λέξεις που χρησιμοποιεί για την εύρεση του. 

scrabble-game-letters-seo-keywords

4. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία

Η έρευνα για τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, παρά το γεγονός ότι είναι μία απαιτητική διαδικασία, μπορεί να γίνει αρκετά πιο εύκολη με τη χρήση ορισμένων εργαλείων που σε βοηθούν στην εύρεση τους. Με τα συγκεκριμένα εργαλεία έχεις τη δυνατότητα να αναζητήσεις ήδη υπάρχουσες θεματικές λέξεων-κλειδιών που συμπίπτουν με το περιεχόμενο σου και ταυτόχρονα σου δείχνουν τα keywords που χρησιμοποιούνται περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ακόμη, μέσω των παραπάνω εργαλείων μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις παγκοσμίως ανά χώρα ή περιοχή και να παρακολουθήσεις την αυξομείωση της τάσης κάθε keyword σε βάθος χρόνου.

5. Ταξινόμησε την λίστα των keywords

Μετά τη δημιουργία της λίστας όλων των διαφορετικών keywords που επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις είναι βασικό να γίνει μία ταξινόμηση των λέξεων-κλειδιών σχετικά με το ποιες από αυτές αξίζουν να χρησιμοποιηθούν στο τελικό σου περιεχόμενο. 

Συγκεκριμένα, τα keywords που οφείλουν να διατηρηθούν μέσα από την πιθανώς μεγάλη λίστα που έχεις συγκεντρώσει πρέπει να αντιπροσωπεύουν τόσο το ίδιο το περιεχόμενο όσο και την ιστοσελίδα σου ως σύνολο, γεγονός που θα τραβήξει την προσοχή των ατόμων που ενδιαφέρεσαι να προσελκύσεις. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ακριβείς λέξεις-κλειδιά που έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο σου για την βέλτιστη χρησιμοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO).

6. Τσέκαρε τον ανταγωνισμό

Το τελευταίο βήμα αφορά την έρευνα των keywords σχετικά με το ποσοστό που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις που έχουν πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό χάρη στη δημοτικότητα τους και η χρήση των εν λόγω keywords καθιστά δύσκολη την υψηλότερη κατάταξη του περιεχομένου σου στα αποτελέσματα αναζήτησης. 

Από την άλλη, η χρήση λέξεων χαμηλής δημοτικότητας προσφέρουν υψηλότερη θέση εμφάνισης του περιεχομένου σου αλλά είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν από χρήστες που αναζητούν το θέμα που αναλύεις στο άρθρο σου. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέγεις με προσοχή τα keywords που θα χρησιμοποιήσεις σύμφωνα και με τη δημοτικότητα τους, καθώς θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα του περιεχομένου σου. 

Το να βρεις τα keywords που ταιριάζουν στην ιστοσελίδα σου είναι αναμφίβολα μία πολύπλοκη διαδικασία. Εκτός της πολύωρης έρευνας ή τον προσδιορισμό του κοινού σου, οφείλεις να λάβεις υπόψη τον ανταγωνισμό, τις διαφορετικές θεματικές ενότητες αλλά και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την έρευνα των σωστών λέξεων-κλειδιών. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για την επιτυχία του περιεχομένου σου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της έρευνας που χρειάζεται για την επιλογή των κατάλληλων keywords που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σου.

Σου φαίνεται δύσκολη η διαδικασία επιλογής keywords; Η ομάδα μας στη SALDO μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία έχεις. Επικοινώνησε μαζί μας και λάβε την κατάλληλη καθοδήγηση για ό,τι χρειάζεσαι.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)