5 παραδείγματα welcome emails

Ένα από τα σημαντικότερα είδη email που θα κληθείς να στείλεις ως επιχείρηση σε έναν πελάτη που δημιουργεί έναν καινούργιο λογαριασμό στην ιστοσελίδα σου ή κάνει εγγραφή στο newsletter σου είναι το welcome email. Το συγκεκριμένο είδος email αποτελεί την πρώτη επαφή που επιδιώκεις με έναν δυνητικό πελάτη και για για τον παραπάνω λόγο έχει μεγάλη σημασία για τη σχέση της επιχείρησης σου με τον ίδιο να δημιουργήσεις μία θετική πρώτη εντύπωση ούτως ώστε να προβεί μελλοντικά στην αγορά των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρεις.

Ωστόσο ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να συντάξεις ένα welcome email και κατά πόσο αυτό θα είναι κατάλληλο για το μεγαλύτερο εύρος των πελατών σου; 

Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη δομή ενός welcome email που σου εγγυάται την επιτυχημένη αλληλεπίδραση με έναν δυνητικό πελάτη σου. Παρόλα αυτά, όταν επιλέγεις ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους email που καλωσορίζουν τους συνδρομητές σου, οφείλεις να λάβεις υπόψη σου το προφίλ της επιχείρησης σου, καθώς και το στόχο που θέλεις να πετύχεις μέσω της αποστολής του. 

Παρακάτω παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα welcome emails που θα σε βοηθήσουν να βρεις το στυλ που ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρηση σου και αντικατοπτρίζει τους πιθανούς στόχους που επιθυμείς να πετύχεις με την αποστολή τους.

Χρήση Μέσων (Εικόνες, Gifs)

Ένας τρόπος να παρουσιάσεις το brand σου, δίνοντας μία ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει ο πελάτης σου από την επιχείρηση, είναι η χρήση μέσων στο welcome email σου, όπως εντυπωσιακές εικόνες των προϊόντων σου και ατόμων που εμφανίζονται ευχαριστημένα καθώς τα χρησιμοποιούν ή βίντεο που εξηγούν τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία σου και τα προϊόντα που εμπορεύεται, με τρόπο που προσελκύει το ενδιαφέρον του δέκτη. Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος επιθυμεί να αναζητήσει λεπτομέρειες  για την εταιρεία και το τι προσφέρει, μπαίνοντας στη διαδικασία να επισκεφθεί την ιστοσελίδα σου και να μάθει περισσότερα.

Προσφορά ή Έκπτωση

Ένα διαφορετικό είδος welcome email αποτελεί η χρήση μίας προσφοράς ή έκπτωσης που μπορεί να προσφέρεις στη πρώτη επαφή με τον δυνητικό πελάτη της εταιρείας σου, είτε για τη πρώτη παραγγελία του από την ιστοσελίδα σου ή μία δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας σου για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα είτε για κάποιο από τα προϊόντα που προσφέρεις. Ένα τέτοιο email προσφέρει ουσιαστικά μία επιβράβευση στον παραλήπτη για την δημιουργία λογαριασμού ή εγγραφή του στην ιστοσελίδα σου και δημιουργεί θετικά συναισθήματα στον ίδιο, τα οποία συνδυάζει με την επιχείρηση σου και θέτει πιθανότερη την προτίμηση της από τον πελάτη.

Παρουσίαση επιχείρησης

Εξίσου σημαντικό είδος email για να καλωσορίσεις έναν πελάτη σου είναι η παρουσίαση της επιχείρησης σου σε αυτόν. Συγκεκριμένα, ένας καλός τρόπος να προσελκύσεις έναν δυνητικό πελάτη αποτελεί η παράθεση της ιστορίας της επιχείρησης σου με συνοπτικό τρόπο, όπως και οι αξίες που αντιπροσωπεύει ως οργανισμός με στόχο την ταύτιση των δικών του αξιών με εκείνες της επιχείρησης σου. Έτσι, αναλύεις τον τρόπο που λειτουργεί ως εταιρεία, προσδίδοντας διαφάνεια στον τρόπο που δραστηριοποιείται και εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον πελάτη που λαμβάνει το welcome email και διευκολύνοντας τον ως προς την επιλογή του για την προτίμηση της επιχείρησης σου.

Ευγνωμοσύνη/Ευχαριστώ

Ακόμη, ένα σύνηθες είδος welcome email που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφορά την έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον πελάτη σου για την εγγραφή του στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σου. Με την χρήση εκφράσεων όπως «Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας», επιβεβαιώνεις την επιλογή του παραλήπτη να αλληλεπιδράσει με την επιχείρηση σου μέσω της ιστοσελίδας της, και τον ευχαριστείς, δημιουργώντας του θετικά συναισθήματα προς την ίδια. Ταυτόχρονα, λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξε για το newsletter σου, δίνεις στον πελάτη την δυνατότητα να αντιληφθεί την εκτίμηση που έχεις για το πρόσωπο του, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τον χρόνο που αφιέρωσε να εγγραφεί.

Προτροπή για αγορά

Ο τελευταίος τρόπος να αναπτύξεις ένα welcome email που αξίζει να αναφερθεί σχετίζεται με την προτροπή του δυνητικού πελάτη σου να ανακαλύψει περαιτέρω τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση σου. Μέσω φράσεων τύπου «Ξεκίνησε τώρα», «Ανακάλυψε τα προϊόντα μας» ή «Μάθε περισσότερα», οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως υπερσύνδεση (hyperlink) ή κουμπί που στέλνουν τον αναγνώστη σε ένα συγκεκριμένο μέρος της ιστοσελίδας σου, παροτρύνεις τον ίδιο να εντρυφήσει περισσότερο στο τι έχει να του προσφέρει η επιχείρηση σου. Τα παραπάνω παραδείγματα call-to-action είναι κατάλληλα για να παρακινήσουν τον αναγνώστη του email σου να ενδιαφερθεί για το σύνολο των προϊόντων/υπηρεσιών σου, δίνοντας ένα σημείο έναρξης για την έρευνα του, το οποίο ορίζεις εσύ για την ιστοσελίδα σου.

Ποιο welcome email είναι σωστό για την επιχείρησή μου;

Εξαρτάται άμεσα με το προφίλ που έχει η εταιρεία σου, τα προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της αλλά και η προσέγγιση δυνητικών πελατών που επιθυμεί να εφαρμόσει, σύμφωνα με τη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθεί. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο η επιχείρηση σου να συμβαδίσει με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους ανάπτυξης για να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο welcome email που ταιριάζει σε εκείνη και το πελατολόγιο της, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και έναν συνδυασμό των παραπάνω τρόπων για να προσελκύσει νέους πελάτες.

Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις την επιχείρηση σου σε βάθος, ούτως ώστε να μπορείς να αποφασίσεις τη σωστή μορφή welcome email που θα υιοθετήσει και που θα είναι αποδοτική ως προς τη θετική πρώτη εντύπωση των  δυνητικών πελατών σου.

Δεν είσαι σίγουρος ποιο είδος welcome email ταιριάζει στην επιχείρηση σου; Επικοινώνησε μαζί με την ομάδα μας για να μάθεις περισσότερα πάνω στο email marketing, καθώς και ποια στρατηγική είναι η πιο κατάλληλη για εσένα.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)