5 λόγοι για να γίνεις Digital Nomad και να αλλάξεις παραστάσεις

Το να γίνεις ψηφιακός νομάς (digital nomad) είναι μια μοναδική ευκαιρία να δουλεύεις με ευελιξία ωραρίου οπουδήποτε στον κόσμο, επειδή τα μόνα πράγματα που χρειάζεσαι είναι η πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή και στο Διαδίκτυο. Μετά τα πρώτα χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης, πολλοί νέοι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος τρόπος για να ζήσουν δεν είναι απλώς μια δουλειά 9-5, αλλά κάτι διαφορετικό.

Οι ψηφιακοί νομάδες τείνουν να αισθάνονται ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με τον τρόπο ζωής τους. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που αξίζει να γίνει κάποιος digital nomad;

digital nomad

Διαθέτεις ελευθερία επιλογής

Η ελευθερία επιλογής είναι τόσο σημαντική και οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να ξυπνούν κάθε μέρα και να λαμβάνουν τη συνειδητή απόφαση να εργάζονται όταν θέλουν, όπου θέλουν και πόσο θέλουν. Πρέπει να είστε σε θέση να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας για να εργαστείτε για τον εαυτό σας, αλλά όταν υπάρχει πάθος για τον ψηφιακό νομαδικό τρόπο ζωής, προσαρμόζεσαι με μεγάλη ευκολία. Η ελευθερία να μην χρειάζεται να συμμορφωθείς με την κανονική εργασιακή ρουτίνα των  9-5 είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνεις πώς να προσαρμόσεις την εργασία στον τρόπο ζωής σας αντί για τον τρόπο ζωής σας στο πρόγραμμα εργασίας σας.

Ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι

Όταν κάποιος γίνεται digital nomad, έχει αρκετούς τρόπους να βιοποριστεί. Μπορείς να εργαστείς ως freelancer, να ξεκινήσεις εξ αποστάσεως τη δική σου επιχείρηση και να παρέχεις υπηρεσίες ψηφιακά. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου απολαμβάνεις κάθε ώρα παρουσίας σε αυτό. Αναζητώντας την τέλεια ισορροπία μπορείς να ανακαλύψεις ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες που μπορείς να φτάσεις. Ακολουθώντας το δικό σου μονοπάτι, αποτελεί ένα απελευθερωτικό συναίσθημα στο τέλος της εκάστοτε μέρας.

Μπορείς να ζεις όπου και όπως θες

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του να είναι κάποιος ψηφιακός νομάς, είναι η δυνατότητα να ζεις οπουδήποτε στο κόσμο καθώς το μόνο που θες είναι laptop και WIFI. Μπορείς να αλλάζεις συνεχώς χώρες, να γνωρίζεις νέα μέρη αντιθέτως με όσους δουλεύουν με τον συμβατικό τρόπου του γραφείου, όπου πρέπει να ορίσουν στρατηγικά τις διακοπές τους. Η ψηφιακή εποχή και η εξ αποστάσεως εργασία δημιουργεί άπειρες ευκαιρίες για να εργαστείς οπουδήποτε θες!

digital nomad

Νιώθεις ολοκληρωμένος

Όσοι έχουν επιλέξει να “δραπετεύσουν” από την νόρμα της καθημερινότητας και επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή που έχουν ονειρευτεί, νιώθουν ευτυχία και ευδαιμονία. Ως digital nomad, η ζωή σου εξαρτάται από σένα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την ορίσει. Μπορείς να ταξιδέψεις όπου και όποτε θες,  να ορίσεις ένα απόγευμα κενό σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, ή να δουλέψεις αργά το βράδυ ενώ επιστρέφεις από δείπνο. Η ζωή είναι δική σου και το τι προτιμάς είναι στο χέρι σου. Σύμφωνα με έρευνες, οι ψηφιακοί νομάδες είναι πιο δημιουργικοί και αποδίδουν καλύτερα κατά την εργασία τους. Επίσης, εξελίσσονται συνεχώς και αναπτύσσουν νέα soft skills. Αυτό οφείλεται, στο ότι έχουν λιγότερο εργασιακό στρες και έχουν μάθει να διαχειρίζονται αποδοτικά το χρόνο τους.

Εξοικονομείς χρόνο

Η έννοια του χρόνου εκτός από σχετική είναι και πολύτιμη και αν μπορείς να τον ξοδεύεις με αποτελεσματικό τρόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάς, τότε είσαι στο σωστό δρόμο. Το να είσαι ψηφιακός νομάς, εξοικονομείς χρόνο με κάθε πιθανό τρόπο. Δε χρειάζεται να μετακινείσαι προς και από τη δουλειά και να συναντάς κίνηση στο δρόμο. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να ξυπνάς από νωρίς το πρωί για να ετοιμαστείς φορώντας προσεγμένα ρούχα ή να κάθεσαι στο γραφείο για 8 ώρες κάθε μέρα. Αν μπορείς να δουλεύεις πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά, ίσως να μη χρειαστεί να δουλέψεις για 8 ώρες κάθε μέρα ως ψηφιακός νομάς. Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου εργασιακό πρόγραμμα και να το προσαρμόσεις όπως επιθυμείς.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)