5 λόγοι να φτιάξεις Website για την επιχείρησή σου

Κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες είναι αναγκαίο να διαθέτει το δικό της website. 

Σε πολλές περιπτώσεις πελατών συναντάμε αρκετές φορές την απορία “αφού έχουμε social media, γιατί να φτιάξω website για την επιχείρησή μου;”. 

Η απάντηση δεν είναι για όλους προφανής. Ο κυριότερος λόγος είναι πως η κυριότητα του website ανήκει σε εσάς. Δεν βασίζεται δηλαδή σε πλατφόρμες ή κοινωνικά δίκτυα που πάντα υπάρχει το ρίσκο να βρεθεί “εκτός λειτουργίας”. 

Ο δεύτερος λόγος αφορά την προσαρμοστικότητα του ιστότοπου με δομή και γραφιστικό περιεχόμενο που επιθυμούμε. Ολιστικά πρέπει να βλέπουμε το website ως μια ψηφιακή βιτρίνα, όπου προωθούμε τις υπηρεσίες μας και τα προϊόντα μας σε μια μεγάλη αγορά που λέγεται “WorldWideWeb”.

Είτε είστε μεγάλη είτε μικρή επιχείρηση, παρακάτω ακολουθούν 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να φτιάξετε ιστότοπο το 2023:

Γιατί αποκτάς δύο καταστήματα: Ένα φυσικό και ένα online

Αν είσαι και εσύ ένας από τους επαγγελματίες που αναρωτιούνται για τον τρόπο που θα αυξήσουν τα κέρδη της επιχείρησής τους, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τους τρόπους της ανάπτυξής της.

Όσο περιττό και αν σου ακούγεται, το να αποκτήσεις ένα site ή μια online καταχώρηση με δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τις υπηρεσίες σου, είναι σαν να έχεις ένα δεύτερο κατάστημα! Οπότε, στην ουσία, είναι σαν να «χτίζεις» από την αρχή ένα νέο υποκατάστημα το οποίο πρέπει να εμπλουτίσεις με τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τη δυνατότητα να σε βρει όποιος θέλει, όπου θέλει!

Γιατί απευθύνεσαι σε ένα μεγαλύτερο κοινό

Ένα εκ των αποτελεσμάτων που θα έχεις, αν αποκτήσεις online παρουσία, είναι ότι πλέον απευθύνεσαι σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Η διαδικτυακή παρουσία σου, δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς όπως έχει το φυσικό σου κατάστημα, με αποτέλεσμα να μάθουν για τις υπηρεσίες σου ή τις προσφορές σου και άτομα που βρίσκονται γύρω από την γειτονιά σου και μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν την ύπαρξή σου. 

Η online παρουσία θα σου δώσει τη δυνατότητα, να ξεπεράσεις τα όρια και να κερδίσεις νέους πελάτες, πέρα από την στήριξη που μπορεί να δέχεσαι εδώ και χρόνια από τη περιοχή σου. Είναι ανάγκη λοιπόν να ξεπεράσεις τα γεωγραφικά σου όρια και να τολμήσεις το νέο και διαφορετικό!

5-λογοι-website-για-την-επιχείρησή-σου-saldo-agency

Στο Website για την επιχείρησή σου μπορείς να έχεις το δικό σου εταιρικό blog

Όλοι αγαπάνε τα Blogs. Το Blog σας είναι η ανθρώπινη γωνία της επιχείρησής σας. Εκεί θα ενημερωθείτε για τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας, αλλά και την αποδοχή της εταιρείας σας ή του ιστότοπού σας. Είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό σας. Επίσης, μπορείτε να μοιράζεστε τα τελευταία νέα της επιχείρησης σας ή να γράφετε ωραία άρθρα σαν αυτό που διαβάζετε τώρα.

Σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις μια mobile-friendly ιστοσελίδα (και πρέπει να έχεις)

Πλέον, τα πιο εξελιγμένα websites είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδιαμορφώνονται ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης (desktop, laptop, smartphone, tablet κ.ά.). Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβεις εάν η σελίδα σου είναι responsive, είναι να δοκιμάσεις να συνδεθείς σε αυτήν από διαφορετικές συσκευές. Η Google έχει στην φαρέτρα της ένα online tool, που αναλύει τη φιλικότητα ενός website προς τις κινητές συσκευές. Αξιοποίησε το για να ελέγξεις αν το site σου είναι mobile friendly.

Ναι, πλέον γίνεσαι περισσότερο ανταγωνιστικός

Οι ανταγωνιστές σας είναι σχεδόν σίγουρο πως ήδη θα κάνουν χρήση των εργαλείων του διαδικτύου, γιατί όχι και εσείς; Είναι μια επένδυση που έχει σίγουρη απόσβεση χρημάτων μιας και το κόστος κατασκευής ιστοσελίδων δεν είναι απαγορευτικό, ενώ αντίθετα τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Βέβαια, το να έχεις μια ιστοσελίδα δεν σημαίνει ότι έλυσες όλα σου τα προβλήματα. Θα πρέπει μια ιστοσελίδα να ξεχωρίζει και να προσφέρει στον κάτοχο της επιχείρησης δυνατότητες και εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την εταιρεία του.

Η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που θα πρέπει να εκτιμηθούν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι εκτός από εντυπωσιακό και αποδοτικό.

Χρειάζεσαι κάποιον που θα σχεδιάσει για σένα το website για την επιχείρησή σου;  Έλα να γνωρίσεις την ομάδα της SALDO!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)