Πώς θα βρω ιδέες για περιεχόμενο;

Ως δημιουργός περιεχομένου, η δημιουργία φρέσκων και ελκυστικών ιδεών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Είτε είστε blogger, διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή marketer, η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που έχει απήχηση στο κοινό σας είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός πιστού κοινού και την αύξηση της αφοσίωσης του. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ιδέες για περιεχόμενο.

Διεξαγωγή έρευνας λέξεων-κλειδιών

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους δημιουργίας ιδεών περιεχομένου είναι μέσω της έρευνας λέξεων-κλειδιών. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Google Keyword Planner, το SEMrush ή το SEO, μπορείτε να προσδιορίσετε τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιεί το κοινό-στόχο σας για να βρει πληροφορίες που σχετίζονται με τον κλάδο ή τη θέση σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά ως βάση για το περιεχόμενό σας.

Παράδειγμα έρευνας

Εάν η έρευνα λέξεων-κλειδιών σας δείχνει ότι το κοινό σας αναζητά τις “καλύτερες πηγές πρωτεΐνης vegan”, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανάρτηση ιστολογίου ή ένα βίντεο που θα παρέχει μια λίστα με φυτικές πηγές πρωτεΐνης.

keyword research 6345722969950 sej

Ακολουθήστε τους ηγέτες του κλάδου

Το να ακολουθείτε τους ηγέτες του κλάδου και τους παράγοντες επιρροής μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα και τάσεις στον κλάδο σας. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ακολουθήσετε τους ηγέτες σκέψης στη θέση σας, να εγγραφείτε σε εκδόσεις του κλάδου και να παρακολουθήσετε συνέδρια και εκδηλώσεις για να είστε ενημερωμένοι. Δώστε προσοχή στις αναδυόμενες τάσεις και τα θέματα που δημιουργούν θόρυβο στον κλάδο σας.

Παράδειγμα περιεχομένου

Εάν είστε στον κλάδο της τεχνολογίας, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο γύρω από θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη ή η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επαναχρησιμοποίηση υπάρχοντος περιεχομένου

Μην παραβλέπετε το περιεχόμενο που έχετε ήδη δημιουργήσει. Ο επαναπροσδιορισμός του υπάρχοντος περιεχομένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε νέες ιδέες και να αξιοποιήσετε περισσότερα χιλιόμετρα από το υπάρχον περιεχόμενό σας.

Παράδειγμα χρήσης

Μπορείτε να πάρετε μια δημοφιλή ανάρτηση ιστολογίου και να τη μετατρέψετε σε επεισόδιο βίντεο ή podcast. Ή θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βάση ένα κομμάτι περιεχομένου μεγαλύτερης μορφής.

Χρησιμοποιήστε το Social Listening

Η κοινωνική ακρόαση είναι η διαδικασία παρακολούθησης των καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για αναφορές της επωνυμίας ή του κλάδου σας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Hootsuite ή το Sprout Social, μπορείτε να παρακολουθείτε συνομιλίες και να προσδιορίσετε θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του κοινού σας.

Παράδειγμα συμπεριφοράς

Εάν παρατηρήσετε ότι το κοινό σας συζητά ένα συγκεκριμένο σημείο πόνου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανάρτηση ιστολογίου ή ένα βίντεο που να αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα.

Social Listening

Ρωτήστε το κοινό σας

Τέλος, μην φοβάστε να ζητήσετε από το κοινό σας ιδέες περιεχομένου. Χρησιμοποιήστε δημοσκοπήσεις ή έρευνες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συγκεντρώσετε σχόλια σχετικά με τους τύπους περιεχομένου που θα ήθελαν να δουν από την επωνυμία σας. Μπορεί να εκπλαγείτε από τις ιδέες που έχει το κοινό σας!

Τελικά, πώς βρίσκω ιδέες για περιεχόμενο;

Η δημιουργία ιδεών περιεχομένου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά διεξάγοντας έρευνα λέξεων-κλειδιών, ακολουθώντας τους ηγέτες του κλάδου, επαναπροσδιορίζοντας το υπάρχον περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας κοινωνική ακρόαση και ζητώντας από το κοινό σας σχόλια, μπορείτε να δημιουργήσετε ελκυστικό και ενημερωτικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας.

Εάν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το περιεχόμενο σου ή θέλεις να το κάνεις πιο ελκυστικό για το κοινό-στόχο σου, ζήτα την βοήθειά μας για να το δημιουργήσουμε παρέα!

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)