Εφαρμογές για παραγωγικότητα στο γραφείο

Το να διατηρήσεις την παραγωγικότητα σου στα ύψη, είναι κάτι που σίγουρα σε απασχολεί. Τι γίνεται, όμως, όταν λείπεις για μέρες από το γραφείο λόγω των αδειών, και καλείσαι να επιστρέψεις άμεσα στην ομαλή εργασιακή ροή;

Η καλή μας τεχνολογία είναι εδώ για άλλη μια φορά, για να καταφέρει να σε βγάλει από την δύσκολη θέση και να σε βοηθήσει να οργανωθείς πολύ πιο γρήγορα, ώστε να εκτοξεύσεις και πάλι την παραγωγικότητα σου στο γραφείο. 

Με την χρήση των κατάλληλων εφαρμογών, θα καταφέρεις να οργανώσεις πολύ πιο γρήγορα τα project σου και θα πετύχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς με πολύ μεγαλύτερη άνεση και πολύ λιγότερο άγχος. 

Για αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε εμείς, σε αυτό το άρθρο, τις top εφαρμογές που βρίσκονται εδώ για να σου λύσουν τα χέρια.

Ποιες είναι οι εφαρμογές που αυξήσουν την παραγωγικότητά σου;

1. Asana

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα app για να οργανώσεις task και να ενισχύσεις την συνεργατικότητα στην ομάδα σου. Το Asana  βρίσκεται κοντά μας από το 2008, ενώ, πολλές και γνωστές εταιρείες, όπως το Pinterest, το θέτουν τον πυρήνα της εσωτερικής τους στρατηγικής. 

Το Asana είναι πολύ απλό στην χρήση. Σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσεις την πορεία των εργασιών στην ομάδα σου, προσφέρει ειδοποιήσεις για deadlines, ενώ, επιτρέπει την δημιουργία to-do-lists αλλά και την ανάθεση task από το ένα μέλος στο άλλο. Με τόσες δυνατότητες, αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή.

2. Bitrix24

Το Bitrix24 δεν είναι μια απλή εφαρμογή, αλλά, μια ολόκληρη suite που περιλαμβάνει ένα πλήθος εργαλείων, όπως instant messaging, τηλέφωνο, διαχείριση εγγράφων, scheduling  και πολλά άλλα.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται σε μια αρκετά προνομιακή δωρεάν έκδοση, που επιτρέπει την εγγραφή 12 χρηστών και την διάθεση 5GB αποθηκευτικού χώρου. Αποτελεί, λοιπόν, μια πολύ καλή λύση, ειδικά, για μικρές και start-ups επιχειρήσεις που επιθυμούν να boost-άρουν την εξέλιξη τους μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας τους.

3. Trello

Με έναν αρκετά έξυπνο και χαριτωμένο σχεδιασμό, δεν είναι τυχαίο που κερδίζει τόσο πολύ σε δημοτικότητα. Το Trello μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς, να οργανώσεις και να μοιραστείς οτιδήποτε επιθυμείς με την ομάδα σου στο γραφείο. Από απλές to-do-lists μέχρι σημαντικά task που αφορούν σε μεγάλα project.

Πέρα από deadlines και ορισμό προτεραιότητας, στις κάρτες των task μπορείς να συμπεριλάβεις αρχεία, φωτογραφίες και link, ενώ, σου δίνεται και η δυνατότητα να προσθέσεις και άλλες εφαρμογές, όπως GIPHY, OneDrive, Twitter, Mailchimp κ.α., μέσα από το Power-Ups library. Για αυτό και βρίσκεται στο top των προτιμήσεων μας.

4. Todoist

Το Todoist κινείται ανάμεσα στο time management και στην δημιουργία to-do-lists. Εξού και η ονομασία του. Οι δυνατότητες του είναι σημαντικές. Σου επιτρέπει να διαχειριστείς πολυάριθμα project με ευκολία, καθώς μπορείς, με μια απλή ματιά, να κατατοπιστείς για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να τα ολοκληρώσεις. 

Ακόμη, σου προσφέρει ημερήσια ή εβδομαδιαία αναφορά σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται στην επίτευξη των project σου, σε ειδοποιεί για τα επερχόμενα ραντεβού σου και κάνει το tracking διασκέδαση. Αν και η δωρεάν έκδοση είναι λίγο περιορισμένη, είναι μια πολλά υποσχόμενη επιλογή που αξίζει να δοκιμάσεις.

5. Memento

Το Memento δεν βρίσκεται τυχαία στην λίστα μας. Διαθέτει ωραίο σχεδιασμό και εύκολη πλοήγηση και είναι ιδανικό για να σε κρατάει σε εγρήγορση σχετικά με το τι είναι σημαντικό να υλοποιηθεί άμεσα. Μπορείς άνετα να δημιουργήσεις λίστες, να ορίσεις deadlines και τοποθεσία για τα tasks σου και να ρυθμίσεις την λήψη ειδοποιήσεων για να μην χάνεις τίποτα.

Η εφαρμογή αυτή, σίγουρα θα σε διευκολύνει στο tracking των υποχρεώσεων σου, ενώ, μπορεί να συνδυαστεί και με το imessage ώστε να βελτιωθεί, παράλληλα, και η επικοινωνία στην ομάδα σου. Επίσης, μπορεί να συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές σου μέσω του iCloud, ώστε να λαμβάνεις παντού και πάντα την ενημέρωση που χρειάζεσαι.

6. Slack

Πρόκειται για μια αρκετά «δυνατό» app που επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων με την ομάδα  σου και τον διαμοιρασμό αρχείων. Με το Slack το message search γίνεται παιχνιδάκι, καθώς μπορείς να ανακαλέσεις εύκολα τις πληροφορίες που αναζητάς μέσα από τις συνομιλίες σου. Επίσης, διαθέτει μια πληθώρα εργαλείων, ενώ, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες εφαρμογές, όπως το Trello.

Το Slack εστιάζει στην επικοινωνία. Οι δυνατότητες του email, texting και instant messaging, αντικαθίστανται όλες μέσα από αυτήν την εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην ξοδεύεις χρόνο στην χρήση πολλών και διαφορετικών μέσων επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, σου επιτρέπει να ορίζεις reminders αλλά και να πραγματοποιείς  video calls με τα μέλη της ομάδας σου.

Κάθε εφαρμογή διαθέτει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η επιλογή της ιδανικής, μπορεί να φαντάζει δύσκολη υπόθεση, αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της ομάδας που θα κληθεί να τις αξιοποιήσει. Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιοριστείς. Μπορείς πάντα να πειραματιστείς ή να δημιουργήσεις τον συνδυασμό που θα σε ενθουσιάσει. Το αποτέλεσμα, πάντως, σίγουρα θα σε δικαιώσει.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον κόσμο του Digital Marketing και να ανακαλύψεις νέες ιδέες και συμβουλές για να αναδείξεις την επιχείρηση σου, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)