Video Marketing: Το νέο must της επιχείρησης σου

Video marketing, ή αλλιώς η χρήση του video ως τρόπος προώθησης του brand, προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Το video, αποδεδειγμένα αποτελεί το πιο ευπροσάρμοστο και επικερδές ψηφιακό εργαλείο για την επιχείρηση σου. Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό; Γιατί η επιλογή του video ως τρόπος προώθησης είναι τόσο επικερδής; 

Ποια βίντεο απαρτίζουν το Video Marketing;

Υπάρχουν πολλών ειδών video τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  για την προβολή της επιχείρησης μας όπως Live, 360 & Virtual Reality, Case Study, Animated, Explainer, Educational & How-To, Interviews, Event, Brand και αμέτρητα ακόμη ανάλογα τον στόχο μας. Tο video αποτελεί μια ευέλικτη μορφή περιεχομένου που αφενός παρουσιάζει μια πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει σε μια επιχείρηση κι αφετέρου είναι πανεύκολο να κοινοποιηθεί σε όλο το εύρος των ψηφιακών πλατφορμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι καταναλωτές το λατρεύουν, αφού μπορούν να αφομοιώσουν πιο εύκολα την πληροφορία, να διασκεδάσουν και να αλληλεπιδράσουν με την επιχείρηση. Από την άλλη μεριά, οι μαρκετίστες το αγαπούν επειδή μπορεί να προσφέρει μια δυνητικά αυξημένη απόδοση επένδυσης (ROI) μέσω πολλών καναλιών. 

video-making

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας με αριθμούς:

  • 54% των καταναλωτών θέλει να παρακολουθεί περισσότερο περιεχόμενο video από ένα brand η μια επιχείρηση που στηρίζουν καθώς αποτελεί την αγαπημένη μορφή περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Hubspot & Animoto, 2018) 
  •  6 ώρες και 48 λεπτά ξοδεύουν οι καταναλωτές στην παρακολούθηση video online κάθε εβδομάδα (Limelight, 2019) 
  •  8 στους 10 καταναλωτές αγόρασαν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μετά την παρακολούθηση ενός video της επιχείρησης (Wyzowl, 2019) 
  •  87% των επαγγελματιών μάρκετινγκ χρησιμοποιούν το video ως εργαλείο προώθησης (Wyzowl, 2019) 
  •  88% των επαγγελματιών μάρκετινγκ είναι ικανοποιημένοι από τον δείκτη ROI του video marketing τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Animoto, 2018) 
  •  66% καταλληλότεροι δυνητικοί πελάτες κάθε χρόνο (Optimonster, 2019) 

Ζώντας στην άνοδο της ψηφιακής εποχής, όπου η πληροφορία είναι υπέρογκη και βομβαρδίζει συνεχώς τους καταναλωτές, οδηγούμαστε στην ολοένα και λιγότερη αλληλεπίδραση με αυτή. Έτσι οι μεγάλες περιγραφές προϊόντων και τα αναλυτικά κείμενα χάνουν έδαφος, και αντικαθίστανται από το video marketing, το οποίο μπορεί μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα να περιγράψει με έξυπνο, διασκεδαστικό και σύντομο τρόπο ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο καταναλωτής να ξέρει για να αλληλεπιδράσει. 

Τι άλλα οφέλη υπάρχουν;

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφέρουμε πως έμμεσο όφελος της αξιοποίησης του video marketing είναι η ανάπτυξη μιας προσωπικής σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές. Αυτό με την σειρά του οδηγεί σε αυξημένο ποσοστό μετατροπής (CVR), το ποσοστό των ατόμων που πείθονται από την διαφήμιση να προβούν σε μια ενεργεία όπως ένα κλικ σε σύνδεσμο ή την πραγματοποίηση μιας αγοράς και άρα αυξημένο Return on Investment (ROI). Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Treepodia, η προσθήκη video στην Landing Page μιας επιχείρησης αυξάνει το CVR κατά 80%!

video-youtube

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αγάπη των μηχανών αναζήτησης για τις ιστοσελίδες με περιεχόμενο video. Σύμφωνα με την Moovly είναι 53 φορές πιο πιθανό μια επιχείρηση να εμφανιστεί πρώτη στην αναζήτηση του Google εάν έχει ενσωματωμένα video στην ιστοσελίδα της. Επομένως καταλαβαίνουμε πως το video προσφέρει ένα τρομερό συν στο SEO (Search Engine Optimization) βοηθώντας την επιχείρηση μας να προβληθεί πιο έντονα. 

Τέλος, θα πρέπει να θυμόμαστε πως Video=Youtube. Το Youtube είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα διαμοιρασμού video στον κόσμο φιλοξενώντας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού χρηστών ίντερνετ! Η χρήση και αξιοποίηση του θεωρείται δεδομένη για μια επιχείρηση που επιλέγει να προωθηθεί μέσω των video, πόσο μάλλον όταν η παρακολούθηση τους είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμη και από το κινητό τηλέφωνο. Το 90% των καταναλωτών παρακολουθεί μέσω των κινητών τους με το Youtube να αναφέρει πως το ποσοστό παρακολούθησης video στο κινητό αυξάνεται 100% κάθε χρόνο.

Θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πως να προσεγγίσεις το κοινό σου αξιοποιώντας το κατάλληλο είδος video; Θέλεις να ανακαλύψεις την κατάλληλη στρατηγική προώθησης της επιχείρησης σου; Επικοινώνησε με την ομάδα της Saldo και θα σου δώσουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις!

https://www.youtube.com/watch?v=jOudDCVxykk

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)