Το TikTok εγκαινιάζει την καμπάνια #CreativityForGood

Τα ετήσια διαφημιστικά βραβεία Cannes Lions πλησιάζουν και το TikTok ξεκινά την δική της καμπάνια που ονομάζεται #CreativityForGood. 

Συγκεκριμένα, καλεί τους χρήστες να δημιουργήσουν μία καμπάνια ή διαφήμιση σε στυλ TikTok για έναν από τους τέσσερις συνεργαζόμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή για κάποιον οργανισμό που θέλουν, χρησιμοποιώντας το παραπάνω hashtag. 

Το TikTok εξήγησε πως μέσω αυτής της καμπάνιας που ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου επιθυμούν να αποδείξουν ότι η κοινότητα δημιουργών και χρηστών μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική αλλαγή και να εμπνεύσει δράση. Για την υλοποίηση αυτής της καμπάνιας με χασταγκ #CreativityForGood συνεργάστηκαν με τέσσερις διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Οι τέσσερις μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία #CreativityForGood είναι:

  • Malala Fund: Ιδρύθηκε από την βραβευμένη με Νόμπελ Malala Yousafzai, το Malala Fund επενδύει σε εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να βοηθήσει τα κορίτσια να πάνε στο σχολείο και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
  • It Gets Better Project: Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή να ενδυναμώσει και να συνδέσει νέους λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ και queer νέους σε όλο τον κόσμο.
  • IFRC: Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο. Προσεγγίζει 150 εκατομμύρια ανθρώπους σε 192 χώρες μέσω της εργασίας περισσότερων από 13,7 εκατομμυρίων εθελοντών.
  • One Tree Planted: Είναι αφιερωμένο στο να διευκολύνει τα άτομα και τις επιχειρήσεις να προσέξουν το περιβάλλον, να δημιουργήσουν ένα πιο υγιές κλίμα, να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα και να βοηθήσουν στις προσπάθειες αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο.
mobile-tiktok-CreativityForGood-black-logo-white-background

Η θέση του TikTok

Το TikTok ενθαρρύνει τους χρήστες του να δημιουργήσουν να δικά τους βίντεο για την προώθηση αυτών των οργανισμών. Στόχος είναι η ενίσχυση των οργανώσεων και η γενικότερη ευαισθητοποίηση.  Αξίζει να αναφερθεί ότι το TikTok θα δωρίσει επίσης 50.000 $ σε καθένα από τα τέσσερα μη κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση εκ μέρους του TikTok. Από την μία επιθυμείται να ενισχυθεί η αφομοίωση των διαφημιστικών μηνυμάτων και έπειτα να παροτρύνουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες τους για να δημιουργήσουν διαφημιστικό περιεχόμενο για brands. Φυσικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να διεκδικήσουν οι χρήστες πληρωμένες ευκαιρίες προώθησης. Ωστόσο, ο βασικός στόχος παραμένει η ενίσχυση των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Παρόλα αυτά ένα δεύτερο όφελος θα μπορούσε να είναι η διαφήμιση των νέων δυνατοτήτων για τους δημιουργούς μέσω των διαφημίσεων των brands. 

Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάδειξη της διαφήμισης στο TikTok, αλλά και των δημιουργικών δεξιοτήτων της κοινότητάς του για αυτούς τους σκοπούς. Μέσω των βίντεο κλιπ που θα παρατηρηθούν υψηλά ποσοστά αφομοίωσης, η TikTok θα αποκτήσει περαιτέρω αναγνώριση ως διαφημιστική πλατφόρμα και στη συνέχεια τη δική της θέση στο διαγωνισμό Cannes Lions στο μέλλον

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα βιτρίνα δημιουργικών ιδεών για καμπάνιες TikTok.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την πρωτοβουλία εδώ/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)