Social media videos: Tips για να ξεχωρίσεις!

Τα video είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την ανάδειξη της επιχείρησης σου στον ψηφιακό κόσμο. Εάν ενδιαφέρεσαι, λοιπόν, να βελτιώσεις την παρουσία σου στα social media και να αναδείξεις το brand σου, καλό θα ήταν να εντάξεις στην στρατηγική σου την δημιουργία τους και μάλιστα γρήγορα.

Πριν ξεκινήσεις, όμως, κράτα στο νου σου ότι κάθε πλατφόρμα χαρακτηρίζεται από τις δικές της video-ιδιαιτερότητες, κι αυτό μπορεί να σου φανεί tricky. Για να σε βγάλει από την δύσκολη θέση, η ομάδα του BreadnBeyond, συγκέντρωσε για εσένα τα πολυτιμότερα tips που θα απογειώσουν τα video σου στα κυριότερα social media app, ώστε να μετατραπεί η δημιουργία τους σε παιχνιδάκι.

Ας ξεκινήσουμε.

1. Youtube

Η δυναμική αυτού του app είναι αρκετά μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε μέρα προβάλλονται από τους χρήστες του πάνω από 1 δις ώρες περιεχομένου. Εκτός από video sharing πλατφόρμα, το Youtube, χρησιμοποιείται τα τελευταία  και σαν εναλλακτική μηχανή αναζήτησης, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση του SEO των επιχειρήσεων που το προτιμούν.

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν reviews, how-to videos, guides και άλλου είδους βοηθητικό περιεχόμενο, ώστε να γνωρίσουν νέα προϊόντα και να λάβουν αποφάσεις. Για να ξεχωρίσεις στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, μπορείς να εκμεταλλευτείς τέτοιου είδους trends μέσα από την δημιουργία σύντομων video που θα ανεβάζεις κατά προτίμηση το μεσημέρι. Φυσικά, μην ξεχάσεις να βάλεις ζωντάνια στα thumbnails σου και να αναπτύξεις μια όμορφη αισθητική για να αιχμαλωτίσεις το κοινό σου.  

2. Facebook

Τα Facebook video posts έχουν κατά μέσο όρο 6,01% engagement rate και πάνω από 4 δις προβολές σε καθημερινή βάση. Η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για την δημιουργία video χορηγούμενων διαφημίσεων, καθώς προσφέρει την δυνατότητα της στοχευμένης προβολής, στο σωστό κοινό και την σωστή ώρα.

Η καλύτερη ώρα για να ανεβάσεις το video σου στο Facebook είναι μεταξύ 13:00-15:00, ενώ η διάρκεια του πρέπει να περιορίζεται στα 2-3 λεπτά. Επίσης, κράτα στο μυαλό σου ότι ο αλγόριθμος της συγκεκριμένης εφαρμογής προτιμά τα native video, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο σου πρέπει να δημιουργείται απευθείας επάνω της και να μην βασίζεται σε κοινοποιήσεις από άλλες πλατφόρμες όπως το Youtube.

3. Instagram

Εσύ γνώριζες πως τα χορηγούμενα video στο Instagram οδηγούν σε 3 φορές περισσότερα comments από ότι οι χορηγούμενες φωτογραφίες; Μέσα από την εφαρμογή αυτή, μπορείς να προωθήσεις ευκολότερα το e-store σου και να αξιοποιήσεις, παράλληλα, διάφορα features για να ενισχύσεις τις πωλήσεις σου.

Η ιδανική στιγμή να ανέβει το video σου είναι νωρίς το μεσημέρι, μεταξύ 10:00 και 15:00, ενώ ως ιδανική ημέρα uploading θεωρείται η Τετάρτη. Τα Instagram video είναι περιορισμένης έκτασης για να μην κουράζουν τον θεατή, οπότε, φρόντισε να μην υπερβαίνουν τα 60 δευτερόλεπτα. Ακόμα, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις όλα τα απαραίτητα #hashtags αφού είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την επιτυχία σου.

4. Tik Tok

Το Tik Tok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις μικρές ηλικίες και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική  πλατφόρμα για εσένα, εάν επιθυμείς να προσεγγίσεις το νεότερο αγοραστικό κοινό. Οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο, τουλάχιστον, 52 λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή αυτή, ενώ σε ημερήσια βάση προβάλλονται περισσότερα από 1 εκ. video.

Το Tik Tok ξεχωρίζει από τις άλλα social media γιατί απαιτεί πολύ πιο σύντομα video και δίνει έμφαση στις κινητές συσκευές. Για να αυξήσεις κατακόρυφα τις πιθανότητες προβολής σε αυτό το app, ανέβασε το περιεχόμενο σου μεταξύ 19:00 και 23:00 και αξιοποίησε τα viral τραγούδια της εφαρμογής για να του δώσεις μια πιο fun διάθεση.

5. Twitter

Εάν θέλεις να αυξήσεις το engagement στην επιχείρηση σου, το Twitter, είναι η ιδανική πλατφόρμα για να το επιτύχεις αφού ενδείκνυται για την άμεση και γρήγορη επικοινωνία με το κοινό σου. Η εφαρμογή αυτή είναι πρωινός τύπος. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να post-άρεις τα βίντεο σου νωρίς, μεταξύ 6:00 με 9:00, και μάλιστα Τρίτη ή Τετάρτη.

Τα video στο Twitter είναι μικρά σε μέγεθος και συνήθως δεν ξεπερνούν τα 30 δευτερόλεπτα. Για να επιτύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στην πλατφόρμα αυτή, ανέδειξε το στυλ και την φιλοσοφία του brand σου, προσπάθησε να διεγείρεις την περιέργεια των θεατών σου με έξυπνο τρόπο και κάλεσε τους να αναπτύξουν μια επικοινωνία μαζί σου.

6. Linkedin

Το 51% των marketers προτιμά το Linkedin για την video καμπάνια του, καθώς οι χρήστες του είναι 20 φορές πιο πιθανό να κάνουν re-share στο περιεχόμενο της. Πέρα από αυτό, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί το πιο δημοφιλές B2B social media app κι έτσι ενδείκνυται για την αύξηση του engagement με διάφορους επαγγελματίες και σχετικές επιχειρήσεις.

Η καλύτερη ώρα να ποστάρεις το βίντεο σου είναι μεταξύ 8:00 και 10:00, ενώ η διάρκεια του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 90 δευτερόλεπτα. Τα call to action έχουν μεγάλη βαρύτητα στο να κατευθύνεις το κοινό σου στο επόμενο βήμα. Για να ενισχύσεις την προσπάθεια σου, ανέδειξε τον επαγγελματισμό και την εμπειρίας σου και να μοιράσου χρήσιμες πληροφορίες.

Τα social media θέλουν τον τρόπο τους. Αν και είναι αρκετά δύσκολο να θυμάσαι τις ιδιαιτερότητες της κάθε πλατφόρμας, υπάρχουν εύκολοι οδηγοί που μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε κάθε στάδιο της προσπάθειας σου. Μην πτοείσαι και βγάλε την δημιουργικότητα σου μπροστά. Να είσαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)