Πώς μπορείς να χτίσεις μία λίστα με emails;

Το email marketing εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία του Digital Marketing και βοηθά τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν κοινό μέσω μέσα από λίστα με emails. Το email Marketing παίζει σημαντικό ρόλο ειδικά στις επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. 

Πώς γίνεται, όμως, η δημιουργία επαφών; Πώς μια επιχείρηση αποκτά πελάτες στο email του και τους ενημερώνει μέσω αυτού; Μπορεί να ομαδοποιήσει τις επαφές;

Τι είναι μία λίστα email;

Οι λίστες επαφών, είναι όλες εκείνες οι επαφές που έχουμε συγκεντρώσει και ομαδοποιήσει και από τις οποίες έχουμε πάρει την άδεια για επικοινωνία μέσω email.

Μπορώ να ομαδοποιήσω τις επαφές μου;

Η ομαδοποίηση επαφών αναφέρεται στη δημιουργία πολλών ετικετών με επαφές, οι οποίες διαχωρίζονται σε κατηγορίες (πχ. πελατολόγιο, λογιστικά γραφεία, νέοι πελάτες, παλιοί πελάτες κ.α.). Αυτές οι ομάδες μπορούν να λαμβάνουν και ξεχωριστό περιεχόμενο η κάθε μία! 

Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μεγαλύτερη αμεσότητα και να στέλνεις ειδικό περιεχόμενο σε συγκεκριμένα άτομα με ευκολία.

Τρόποι να χτίσεις μία λίστα με emails

Απόφυγε την αγορά λίστας

Η αγορά της λίστας email όχι μόνο θα κάνει κακό στο brand name, αλλά και παρακάμπτει το Permission Marketing. 

Σύμφωνα με αυτό, ο πελάτης έχει την ελευθερία να διαλέξει αν θέλει να ενταχθεί στη λίστα επαφών και να αλληλεπιδράσει μαζί με την επιχείρηση σου. Εξάλλου, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια λίστα που έχει αγοραστεί είναι spam.

 Το spam όχι μόνο θα εκνευρίσει τον πιθανό πελάτη, αλλά θα προκαλέσει άλλες μεγαλύτερες αντιδράσεις (π.χ. νομικό θέμα). Γι’ αυτούς τους λόγους καλύτερα να αποφύγεις να αγοράσεις παράνομα λίστες επαφών.

πως-χτιζεις-λίστα-με-emails

Δημιουργία Sign up form

Η δημιουργία ενός section στο οποίο ο ενδιαφερόμενος χρήστης, θα μπορεί να αφήσει τα στοιχεία του και να κάνει εγγραφή είναι μία καλή τακτική. Έτσι θα μπορέσεις να δημιουργήσεις με ευκολία λίστα με emails και ταυτόχρονα δεν παραβιάζεις το Permission Marketing που αναφέραμε παραπάνω.

Κίνητρο με Αντάλλαγμα 

Όλοι γνωρίζουμε πως οι χρήστες περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα, για να αλληλεπιδράσουν μαζί σου. Έτσι το να δώσεις κίνητρο στους χρήστες για να εγγραφούν στο Newsletter της επιχείρησής σου, όπως για παράδειγμα μια δωροκάρτα με κάθε εγγραφή, κινεί το ενδιαφέρον. Επιπλέον, αυτός ο χρήστης είναι πιθανό να το συστήσει και σε φίλο/γνωστό, οπότε μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική.

Ελκυστικό CTA κείμενο (Call To Action)

Το CTA είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορείς να προσθέσεις είτε σε popup παράθυρο για newsletter, είτε στη φόρμα sign up. Αυτό το κείμενο θα μπορέσει να προσελκύσει το κοινό που ενδιαφέρεται όχι μόνο για τα προϊόντα σου, αλλά και που ταιριάζει με τον χαρακτήρα της επιχείρησης, το brand identity. Για παράδειγμα χρησιμοποίησε κάτι πιο… πιασάρικο και όχι κάτι απλό, που δεν θα τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη.

Αναδυόμενα παράθυρα (popup window)

Τα αναδυόμενα παράθυρα, αν και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρχική σελίδα, μόλις μπαίνει ο χρήστης. Εξάλλου, τα αναδυόμενα παράθυρα μπορούν να κλείσουν αν ο χρήστης δεν ενδιαφέρεται, οπότε μη φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις για τη λίστα email.

Άρα, πώς ξεκινάω μια λίστα με emails;

Μπορείς να ξεκινήσεις με το ελκυστικό CTA και το popup παράθυρο για να τραβήξεις το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών. Επίσης αν δυσκολεύεσαι στο κείμενο, πρόσθεσε το κίνητρο στο κείμενο και εμπλούτισέ το, ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. 

Ως πρώτη πράξη μπορείς να στείλεις ένα Welcome Newsletter, για να κρατήσεις το 

ενδιαφέρον των πελατών αλλά και να χτίσεις ένα brand awareness που θα τους κρατά ενήμερους.

H ομάδα μας στη SALDO εξειδικεύεται στη δημιουργία newsletters και λιστών επαφών. Μπορείς ανα πάσα στιγμή να επικοινωνήσεις με την ομάδα αν έχεις απορίες και χρειάζεσαι βοήθεια. Θα αναλάβουμε εμείς

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)