3+1 πλατφόρμες για δημιουργία Ψηφιακής Εκδήλωσης [2021]

Η πανδημία συνεχίζεται και πλέον έχουμε γίνει ειδήμονες στην χρήση εφαρμογών ψηφιακών συναντήσεων. Οι συνθήκες απαιτούν να προσαρμοζόμαστε ολοένα και περισσότερο πράγμα που οδηγεί στην μεταμόρφωση της προ-καραντίνας καθημερινότητας σε μια πλήρως ψηφιακή. Σεμινάρια, συνέδρια, workshops, trainings είναι απαραίτητα για την προβολή της επιχείρησης σου και τόσο η διοργάνωση όσο και η συμμετοχή με φυσική παρουσία σε αυτά αποτελεί, για την ώρα, σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αυτό το ρόλο αναλαμβάνουν οι πλατφόρμες δημιουργίας ψηφιακών εκδηλώσεων. Στην πορεία του άρθρου θα ανακαλύψουμε 3+1 πλατφόρμες για την δημιουργία μιας ψηφιακής εκδήλωσης. Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι και πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε!

Τι είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής εκδήλωσης;

Ένα online app διοργάνωσης εκδηλώσεων είναι ένα εργαλείο το οποίο σε βοηθάει να αναδημιουργήσεις μια φυσική εκδήλωση στον ψηφιακό κόσμο.

Αυτού του είδους τα εργαλεία διαφέρουν από τις ευρέως γνωστές εφαρμογές συναντήσεων και τηλεργασίας, διότι είναι σχεδιασμένες για μικρής κλίμακας κοινό και μάλιστα με αρκετούς περιορισμούς και ελλιπή εργαλεία για την διαδραστική αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων.

Αντίθετα, οι εφαρμογές για την διεξαγωγή ψηφιακών εκδηλώσεων παρέχουν στον οργανωτή μια ποικιλία εργαλείων και επιλογών όπως δωμάτια αναμονής, δημοσκοπήσεις, Q&Α, κουίζ, Live chat, ερωτηματολόγια. Για παράδειγμα, ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να τοποθετείται σε ένα “δωμάτιο” το οποίο εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να είναι ένα δωμάτιο για κάποιο workshop ή το κυρίως δωμάτιο όπου υπάρχει κάποιος ομιλητής. 

Επομένως, για να διαχωρίσουμε τις συναντήσεις με εκδηλώσεις, φαντάσου ότι οι online συναντήσεις μας φέρνουν όλους στο ίδιο τραπέζι, ενώ οι ψηφιακές εκδηλώσεις τοποθετούν το ακροατήριο μπροστά σε μια σκηνή με ομιλητές. Μάλιστα, αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να πάει και ένα βήμα παραπέρα όπως στο επόμενο βίντεο. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες αλλά εμείς θα μείνουμε σε μία πιο πρακτική τους μορφή.

Τι μπορώ να κάνω με μια τέτοια πλατφόρμα;

Ποια είναι, όμως, τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσω των συγκεκριμένων εφαρμογών; Ας δούμε κάποια από τα πιο βασικά παρακάτω: 

Live Chat

To γνωστό σε όλους μας παράθυρο συνομιλίας το οποίο μας επιτρέπει να επικοινωνούμε άλλοτε με το κοινό και άλλοτε με τους διοργανωτές/ομιλητές. 

Audience Polls

Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες για την αλληλεπίδραση του κοινού με την εκδήλωση. Προφέρουν άμεσο feedback ενώ μπορούν να αποτελέσουν και ένα διασκεδαστικό ice breaker. 

Live Streaming

Η ζωντανή αναμετάδοση μπορεί να περιλαμβάνει την κοινή χρήση οθόνης σε συναφές περιεχόμενο ενώ μπορεί να αναμεταδίδεται ζωντανά με μια κάμερα ένας ομιλητής. 

Custom Landing Pages

Η παροχή εργαλείων για την δημιουργία ενός landing page για την εκδήλωση σου είναι τόσο απαραίτητη όσο είναι και για την επιχείρηση σου [Landing Page: Γιατί είναι απαραίτητη για την επιχείρηση σου;] 

Event Marketing Options

Επιλογές όπως αυτοματοποιημένα email, φόρμες, στατιστικά, παρέχουν μια έξτρα πινελιά πληροφοριών για την επιτυχία της εκδήλωσης σου. [5+1 tips για μία επιτυχημένη εκδήλωση!] 

Interactive workshops

Τα διαδραστικά «εργαστήρια» αποτελούν κλειδί για την επίτευξη της απαιτούμενης διαδραστικής αλληλεπίδρασης του κοινού. Προσδίδουν έναν βιωματικό χαρακτήρα σε μια εκδήλωση βοηθώντας τους συμμετέχοντες να έρθουν σε μεγαλύτερη τριβή με την θεματολογία της εκδήλωσης. 

Γιατί να διοργανώσω μια ψηφιακή εκδήλωση;

Οι ψηφιακές εκδηλώσεις έχουν γίνει αρκετά διάσημες το τελευταίο έτος, το οποίο ήταν αναμενόμενο. Επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν το κοινό τους διατηρώντας μια ασφαλή πρακτική κοινωνικής απόστασης στα δεδομένα πανδημίας. Παράλληλα τις βοηθούν τόσο να δημιουργήσουν το απαραίτητο brand awareness ενώ εδραιώνονται σε μεγάλης κλίμακας κοινό.

Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για την δημιουργία online εκδηλώσεων; 

Καθώς διευκρινίσαμε τι εστί πλατφόρμες δημιουργίας ψηφιακών εκδηλώσεων, ας δούμε κάποιες από τις πιο διαδεδομένες:
 

GoToWebinar 

GoToWebinar Logo
 

To GoToWebinar είναι ένα προϊόν της LogMeIn, μιας από τις μεγαλύτερες SaaS (Software as a Service) που στοχεύει στην δημιουργία και την παροχή λογισμικού ευπροσάρμοστου στις καθημερινές ανάγκες των χρηστών. 

Τιμή: 100 – 425 € 
Συμμετέχοντες: 100 – 3000 άτομα
Πακέτα: Starter – Pro – Plus
Αξιοσημείωτες παροχές:

 • Αυτοματοποιημένα email
 • Πληρωμές
 • CRM Integrations
 • GoToStage


Το GoToWebinar αποτελεί μια εύχρηστη πλατφόρμα για την διαχείριση και την δημιουργία μιας ψηφιακής εκδήλωσης. Κατάλληλο για webinars, συνέδρια, trainings αλλά και για την διαχείριση της εσωτερικής επικοινωνίας της εταιρείας/ομάδας σας. Περιλαμβάνει χρήσιμα εργαλεία για την αλληλεπίδραση με το κοινό όπως βίντεο, δημοσκοπήσεις, Q&A και chat. Η πλατφόρμα βοηθάει στην γρήγορη εύκολη διαχείριση της εκάστοτε ψηφιακής εκδήλωσης με την χρήση αυτοματισμών αλλά ταυτόχρονα παρέχει στατιστικά και αναφορές τόσο ζωντανά όσο και με το πέρας της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικό κομμάτι της πλατφόρμας αποτελεί το GoToStage το οποίο είναι ένα αρχείο όλων των ενεργών αλλά και ολοκληρωμένων webinar το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να προβάλεις τις εκδηλώσεις σου σε παγκόσμια κλίμακα δημιουργώντας ένα ακόμη κανάλι προβολή.

BigMarker 

big marker logo

Source: BigMarker

Η Big Marker, μία εταιρεία με πελάτες όπως η Samsung, Oracle, Nielsen κ. α., κάνει την εμφάνιση της στον χώρο με στόχο την ποιοτική «συζήτηση» με τους πελάτες. Γνώμονα αποτελεί η ανάγκη των ανθρώπων να μοιραστούν μια ιστορία και να αφήσουν ένα «μεγάλο σημάδι» στον κόσμο. 

Τιμή: 65 – 245 €
Συμμετέχοντες: 100 – 10000 άτομα
Πακέτα: Starter – Elite – Premier – White Label
Αξιοσημείωτες παροχές:

 • Facebook & Youtube Live
 • On-Demand Webinars
 • Landing page builder /templates
 • 100000 emails per day


Η πλατφόρμα εμπεριέχει όλα τα βασικά εργαλεία που έχουμε αναφέρει με την μόνη διαφορά ότι αποτελεί μια εναλλακτική budget επιλογή για την δημιουργία μια ψηφιακής εκδήλωσης. Παράλληλα ενσωματώνει την χρήση facebook και youtube live stream το οποίο σε βοηθάει να διοχετεύσεις την εκδήλωση σου σε δυο πολύ δυνατά κανάλια. Το premium πακέτο της εταιρείας ονομάζεται White Label και έχει σκοπό να ανταποκριθεί στο είδος του παρέχοντας μια προνομιούχα εμπειρία για συνέδρια με μεγάλης κλίμακας κοινού ,της τάξης των 10000 ατόμων έχοντας πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει η εταιρεία και με την κατάλληλη υποστήριξη. 

Hopin

hopin logo

Source: Dave Schools

Hopin. Με συνεργάτες ονόματα όπως το Slack και η Salesforce καθιστά την παρουσία της έναν δυνατό και πολλά υποσχόμενο ανταγωνιστή για την δημιουργία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Η αποστολή της εταιρείας είναι η όσο το δυνατό εύστοχη ψηφιακή αναδημιουργία της ζωντανής εμπειρίας μια εκδήλωσης. 

Τιμή: 80 € και άνω
Συμμετέχοντες: 500 -100000
Πακέτα: Starter – Business – Enterprise
Αξιοσημείωτες παροχές:

 • 10 γλώσσες 
 • Απεριόριστες παράλληλες συνεδρίες ζωντανού βίντεο
 • Ψηφιακό welcome lobby και δυναμική ατζέντα event
 • Δωρεάν, επί πληρωμή ή προσωπικά εισιτήρια σε οποιαδήποτε νόμισμα


Με χρήση του Starter πακέτου έχεις πρόσβαση σε 72 ώρες ασταμάτητης διάρκειας εκδήλωσης με όριο έως και 100000 άτομα. Στην προκείμενη περίπτωση ενώ έχεις πρόσβαση σε όλα τα δυνατά προνόμια για την διαδραστική εμπειρία του χρήστη, υπάρχουν όρια εξατομίκευσης της πλατφόρμας στις ανάγκες του brand σου με την έλλειψη σημαντικών ενσωματώσεων και στατιστικών να κάνουν εμφανείς τους αυστηρούς περιορισμούς της πλατφόρμας. Χαρακτηριστικό της είναι η υποστήριξη ξενόγλωσσου κοινού με 10 διαφορετικές γλώσσες και την υποστήριξη δωρεάν και επί πληρωμή εισιτηρίων σε οποιοδήποτε νόμισμα. Η Hopin απευθύνεται σε οργανωτές με ανάγκες υψηλής κλίμακας κοινού όπου με το κατάλληλο πακέτο υπηρεσιών της, μπορείς πραγματικά να γεφυρώσεις το χάσμα ψηφιακής και ρεαλιστικής εμπειρίας.

CrowdCast

crowdcast logo

Source: Demio

Μια εταιρεία με έναν απλό στόχο. Εύκολη, προσιτή και ίση πρόσβαση στην δημιουργία ψηφιακών εκδηλώσεων κάθε είδους ανεξαρτήτως όγκου συμμετεχόντων. Το εγχείρημα της ξεκίνησε από το 2014 οπού η ανάγκη για μια τέτοια ψηφιακή εμπειρία ήταν απαραίτητη αλλά η πρόσβαση σε αυτή δύσκολη και ακριβή. 

Τιμή: 25 – 160 €
Συμμετέχοντες: 50+ – 1000+ (+0. 15 € ανά έξτρα συμμετέχοντα άνω του ορίου) 
Πακέτα: Starter – Lite – Pro – Business
Αξιοσημείωτες παροχές:

 • 2 hour sessions
 • Multi session events
 • Patreon & Stripe integration
 • RTMP Studio


Το Crowdcast αποτελεί μια πλατφόρμα πλήρως εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία με την πιο σημαντική διαφορά, την ευέλικτη εξατομίκευση τους ανάλογα με τις ανάγκες σου. Σημαντικά πλεονεκτήματα της αποτελούν η δυνατότητα ενσωμάτωσης εργαλείων για στατιστικά,αναφορές και πληρωμές (π.χ. Zapier, Google Analytics, Facebook Pixel,Stripe κ.ο.κ.). Έχεις στην διάθεση σου χρήσιμα εργαλεία για την παράλληλη επεξεργασία και διαχείριση κάθε γεγονότος της εκδήλωσης ενώ δεν λείπουν οι βασικές παροχές των δημοσκοπήσεων, Q&A, chat, κοινή χρήση οθόνης, καταγραφή της εκδήλωσης. Απευθύνεται σε οργανωτές με την ανάγκη δημιουργίας ψηφιακών εκδηλώσεων μηνιαίας συχνότητας καθώς υπάρχουν περιορισμοί για το πόση διάρκεια μπορεί να κρατήσει η εκδήλωση.

O νικητής

Ανάμεσα σε όλες τις παραπάνω πλατφόρμες θεωρώ πως το Crowdcast είναι η καλύτερη επιλογή. Προσφέρει σε προσιτή τιμή μία μεγάλη ποικιλία εργαλείων τα οποία μπορείς να προσαρμόσεις σε μεγάλο βαθμό όπως εσύ θέλεις με τον μόνο περιορισμό την συχνότητα διοργάνωσης τους.

3+1 πλατφόρμες για την δημιουργία μιας ψηφιακής εκδήλωσης [2021]

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την διοργάνωση online εκδηλώσεων;

Η ομάδα της SALDO είναι στην διάθεση σου ανά πάσα στιγμή για να σου παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές. Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα και μάθε το πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε να διοργανώσεις την καλύτερη online εκδήλωση.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)