Είναι τα Google Ads η καλύτερη επιλογή για την επιχείρηση σου;

Τι είναι τα Google Ads;

Τα Google Ads είναι οι πληρωμένες διαφημίσεις της Google ή αλλιώς paid advertising product (PPC). Θα τις βρείτε στην αρχή των αποτελεσμάτων της Google κάθε φορά που κάνετε κάποια αναζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να φέρουν κίνηση και επισκέπτες στις ιστοσελίδες σας γρήγορα. 

 

Πλεονεκτήματα των Google Ads 

Τα αποτελέσματα από τα Google Ads εμφανίζονται γρήγορα 

Σε αντίθεση με το SEO, που ενδέχεται να κάνει και βδομάδες για να φέρει κίνηση στο website σας, τα Google Ads λειτουργούν απίστευτα γρήγορα. 

Η δημιουργία μιας καμπάνιας είναι εύκολη και γρήγορη

Μπορείτε να τρέξετε μία καμπάνια χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Αρχικά, θα χρειαστεί να κάνετε μία έρευνα για keyword για να δείτε ποια είναι καταλληλότερα για την επιχείρηση σας. Ύστερα, θα πρέπει να αποφασίσετε το μπάτζετ σας, δηλαδή, πόσο χρήματα θέλετε να επενδύσετε και να γράψετε ένα πιασάρικο κείμενο για να συνοδεύει την διαφήμιση σας. Μόλις εγκριθεί, είστε έτοιμοι!

Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα 

Με άλλα λόγια, θα λαμβάνετε συνεχώς νέα δεδομένα και θα μπορείτε να δείτε ακριβώς τον αριθμό των επισκεπτών σας, πόσοι δηλαδή κλίκαραν στη διαφήμιση σας, μπήκαν στο site σας ή πραγματοποίησαν μια πολύτιμη ενέργεια όπως αγορά. 

Επενδύστε τα χρήματα που νιώθετε άνετα 

Φυσικά, όσο πιο πολλά χρήματα επενδύετε, μεγαλύτερα και τα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα για να δείτε αποτελέσματα. Είναι πλέον εύκολο και για μία μικρή επιχείρηση να καρπωθεί τα πλεονεκτήματα της επένδυσης της. Για αυτό λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τον αριθμό τον χρημάτων που θέλετε και να θέσετε το μέγιστο cost per click για την κάθε διαφήμιση και έτσι πληρώνετε μόνο για τα clicks που έγιναν. 

Έχετε τον έλεγχο των διαφημίσεων 

Μπορείτε να τρέξετε διαφημίσεις για περιορισμένο χρόνο, και να τις ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Αν μία διαφήμιση δεν σας φέρνει τα αποτελέσματα που επιθυμούσατε, είναι στο χέρι σας να την σταματήσετε.

Google Ads

Μειονεκτήματα των Google Ads 

Χρεώνεστε για κάθε κλικ που γίνεται 

Είτε ο χρήστης αγόρασε κάποιο προϊόν, είτε όχι, εσείς πληρώνετε για το κλικ που έγινε. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί πολλές φορές να χρεώνεστε κάποια κλικ χρηστών που δεν υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν πελάτες σας. 

Οι ανταγωνιστές σας ήδη χρησιμοποιούν Google Ads 

Οι ανταγωνιστές χρησιμοποιούν τα Google Ads για να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους ήδη, πολλές φορές με τα ίδια Keywords. Βασική διαφορά είναι ότι ενδέχεται να έχουν υψηλότερο cost per click μπάτζετ, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ψηλότερα στις αναζητήσεις σε σχέση με εσάς 

Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το κοινό σας 

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά αρνητικά keywords, καθώς ειδάλλως θα εμφανίζεστε στο λάθος κοινό. 

Αν δεν έχετε μπάτζετ, οι διαφημίσεις σας θα σταματήσουν 

Τα Google ads έχουν πολύ μικρή ζωή. Με άλλα λόγια, αν δεν έχετε χρήματα στη κάρτα σας, οι διαφημίσεις σας θα σταματήσουν αυτόματα.

Υπάρχουν περιορισμοί 

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των λέξεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι μικρός. Για τους τίτλους μέχρι 30 χαρακτήρες ενώ για το κείμενο 90. Μέσα σε αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβετε έναν τίτλο, λέξεις-κλειδιά, τα πλεονεκτήματα του προϊόντος σας και ένα call to action.

Ελπίζουμε αυτή η λίστα να σας βοήθησε να επιλέξετε αν τα Google Ads είναι η λύση για τη δική σας επιχείρηση ή όχι. 

Αν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα Google Ads, επικοινωνήστε σήμερα με την Saldo.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)