5 + 1 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση στα social media

Η αλληλεπίδραση με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα είναι σημαντική για την ολική στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθεί η επιχείρηση σας. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του Small Business Trends το 90% των μάρκετερς θεωρούν το social media marketing σημαντικό για την αύξηση της κίνησης στα κοινωνικά κανάλια, ενώ πάνω από το 50% των μάρκετερς που υιοθέτησαν τακτικές του social media marketing για πάνω από δύο χρόνια, σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις τους. 

Σύμφωνα μάλιστα με το shanebarker.com και το oberlo.com υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε και εσείς για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με τους χρήστες σας. 

Ας τους δούμε:

Απαντήστε σε όλα τα σχόλια

Μία καλή τακτική που ακολουθούν πολλά brands είναι να απαντούν σε όλα τα σχόλια των χρηστών. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα θετικό ή αρνητικό σχόλιο, αλλά αποτελεί μία ευκαιρία για να συνομιλήσετε με έναν χρήστη. Δείξτε την εκτίμηση σας απαντώντας σε ένα θετικό σχόλιο ή προτείνετε μία λύση στο αρνητικό. 

Μην ξεχνάτε τα Call to Action

Κάθε ποστ που δημοσιεύετε θα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα call to action, είτε αυτό είναι ένα απλό like, είτε ένα share, σχόλιο ή ακόμη και μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας. Είναι άλλωστε πιο πιθανό οι χρήστες να προβούν σε μία κίνηση, αν τους ζητηθεί. 

Ξεκινήστε διαγωνισμούς και Giveaways

Ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση αλλά και τους followers σας είναι να τρέξετε διαγωνισμούς και giveaways στα κοινωνικά σας δίκτυα. Μπορείτε να ζητήσετε από τους χρήστες να προβούν σε συγκεκριμένες κινήσεις και φυσικά, θα χρειαστεί να δώσετε στον νικητή ή στους νικητές ένα βραβείο, το οποίο όμως θα διαλέξετε εσείς. 

social media like

Ρωτήστε κάτι

Οι χρήστες είναι πιθανό να απαντήσουν σε μία ερώτηση που θα δουν σε ένα ποστ. Άλλωστε μία ερώτηση αποτελεί και έναν διασκεδαστικό τρόπο για να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες σας. Μπορείτε να ρωτήσετε τι θα διάλεγαν οι χρήστες ανάμεσα σε δύο προϊόντα και να περιμένετε την άμεση αλληλεπίδραση!

Χρησιμοποιήστε trending hashtags

Φυσικά, τα ποστ θα σας βοηθήσουν να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες που σας ακολουθούν, ενώ η χρήση των χασταγκ θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε χρήστες που δεν σας ξέρουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε χασταγκ που είναι ήδη trends, τα χρησιμοποιούν οι χρήστες και σας ταιριάζουν, είτε να δημιουργήσετε ένα νέο δικό σας χασταγκ και να προτείνετε στους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν. Αν γίνει δημοφιλές, το γεγονός αυτό θα αυξήσει τους followers και το engagement. 

Μην ξεχνάτε το χιούμορ

Το χιούμορ είναι εξίσου σημαντικό στη ζωή μας όσο είναι και στα social media μας. Είναι αλήθεια πως τα περισσότερα ποστ εταιρειών είτε ενημερώσουν για τα προϊόντα τους είτε ζητούν από τους χρήστες να αγοράσουν κάτι. Αντιθέτως, σύμφωνα με την αρχή του Inbound Marketing καλύτερο είναι να προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους χρήστες αντί να τους πουλήσουμε απευθείας. Για αυτό, βάλτε το χιούμορ στα πoστ σας και αφήστε τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν σε αυτά. 

Συνοψίζοντας, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αυξήσετε το engagement με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως κάθε φορά τους στόχους τόσο της επιχείρησης όσο και του περιεχομένου. 

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)