Διαθέσιμο παγκοσμίως σύντομα το YouTube Shorts Beta

Το YouTube προσπαθεί να εξαλείψει τη δημοτικότητα του TikTok και για αυτό έχει ήδη λανσάρει στην Ινδία-μία χώρα που έχει απαγορευτεί το TikTok- το YouTube Shorts. Ωστόσο, από αυτή την εβδομάδα το YouTube επεκτείνει τη δοκιμή beta των εργαλείων του Shorts σε χρήστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μέση Ανατολή και μέχρι στιγμής, η ροή Shorts έχει αποδειχθεί δημοφιλής, παρά το γεγονός ότι αποτελεί άμεσο αντίγραφο του TikTok. 

Μάλιστα φέτος, η μητρική εταιρεία του YouTube Alphabet ανέφερε ότι το Shorts έχει πλέον έως και 6,5 δισεκατομμύρια προβολές ημερησίως.

youtube icon

Πώς βρίσκουν οι χρήστες την ροή YouTube Shorts;

Μερικοί βλέπουν τα βίντεο ως κανονικά κλιπ YouTube, αν και υπάρχει ειδική πρόσβαση σε αυτά μέσω ειδικής καρτέλας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το YouTube μεσω αυτή της νέας δυνατότητας μπορεί να προσφέρει σημαντικό ανταγωνισμό για το TikTok, καθώς τα εργαλεία δημιουργίας εσόδων για τον δημιουργό του YouTube είναι πιο προηγμένα. Έτσι, μπορεί να προσελκύσει σημαντικά αστέρια του TikTok και ήδη φαίνεται πως αρκετοί επεκτείνουν την παρουσία τους και στο YouTube. 

Οι περισσότεροι μάλιστα, δεν δημοσιεύουν τόσο συχνά στο YouTube όσο στο TikTok. Παρόλα αυτά, το δυναμικό για την δημιουργία εσόδων στο YouTube είναι πιθανώς μεγαλύτερο από το TikTok και αυτό δημιουργεί πρόσβαση σε πολλαπλές επιλογές εσόδων. Έτσι, αν το YouTube Shorts χρησιμοποιούνταν με τον ίδιο τρόπο αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τους χρήστες στο να μεταφερθούν στην πλατφόρμα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η επέκταση είναι σημαντική. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)