Τα 6 βιβλία marketing που πρέπει να διαβάσεις!

Τα βιβλία αποτελούν πηγή πολλαπλών γνώσεων και συμβουλών και μπορεί τα online courses να προσφέρουν επίσης γνώσεις, τα βιβλία μπορούν να σας αποτυπωθούν πολλές φορές πιο εύκολα στη μνήμη. Γραμμένα από άριστους επαγγελματίες στο χώρο των πωλήσεων, του marketing και της διαφήμισης, τα 6 αυτά βιβλία υπόσχονται να σας προσφέρουν συμβουλές που δεν θα βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο.

1. Influence: The psychology of persuasion, Robert Cialdini

Ένα από τα πρώτα βιβλία που έγιναν best sellers παγκοσμίως. Στο βιβλίο του, ο Cialdini αναλύει την τέχνη της πειθούς και το πως οι άνθρωποι τελικά καταλήγουν να πουν ναι. Είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους μάρκετερς και τους διαφημιστές παγκοσμίως, αφού σε αυτό περιγράφεται ο τρόπος, που ορισμένες φορές, τα λόγια μας μπορούν να επηρεάσουν τους συνεργάτες, τους φίλους, τους πελάτες ακόμη και τους ανταγωνιστές μας.

2. Start with Why, Simon Sinek

Γιατί να διαβάσετε αυτό το βιβλίο; Ο Simon Sinek δίνει μία άλλη οπτική στην κεντρική ιδέα πίσω από την οποία χτίζεται ένα brand και μας εξηγεί το πόσο σημαντικός είναι ο λόγος-αιτία που κινεί σε πράξεις. Όλοι ξέρουν να εξηγήσουν το πως κάνουν κάτι ή το τί ακριβώς κάνουν, αλλά δυσκολεύονται να εξηγήσουν το γιατί το κάνουν. Σε αυτό λοιπόν το βιβλίο, ο συγγραφέας σας καλεί να εξηγήσετε το γιατί.

3. This is marketing, Seth Godin

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον “Βασιλιά του Μάρκετινγκ”, ο Seth Godin με 19 βιβλία του στη λίστα των best sellers σίγουρα έχει πράγματα να σας πει. Στο συγκεκριμένο βιβλίο αναλύονται τα insights και ο τρόπος που μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό μας.

4. Πώς να πουλάτε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε, Joe Girard

Είτε είστε στο χώρο του μάρκετινγκ, είτε στο χώρο των πωλήσεων, το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας εμπλουτίσει τις γνώσεις και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε επιτυχημένες στρατηγικές στη δουλειά σας. Ο Joe Girard με την πολυετή εμπειρία που απέκτησε πουλώντας αυτοκίνητα, μοιράζεται συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους σας.

5.The 22 Immutable Laws of Marketing, Al Ries and Jack Trout

Υπάρχουν κανόνες στο marketing; Σύμφωνα με τους Al Ries and Jack Trout υπάρχουν 22 κανόνες που κάθε μαρκετίστας θα πρέπει να ακολουθεί για να έχει μία επιτυχημένη στρατηγική. Οι συγγραφείς στο βιβλίο τους αναλύουν διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες και γιατί ήταν πετυχημένες ή αποτυχημένες. Τέλος, καταλήγουν σε 22 συμπεράσματα που αν τα ακολουθήσετε θα πετύχετε στη διεθνή αγορά.

6. Guerilla Marketing: Easy and Inexpensive Strategies for making big profits from your small business, Jay Conrand Levinson

Πριν από περίπου 40 χρόνια ο Jay Conrad Levinson έφερε στις μικρές επιχειρήσεις μία στρατηγική μάρκετινγκ που δεν είχε ξαναγραφτεί. Στο βιβλίο του, εξηγεί πως προκειμένου να διαφημιστεί μία μικρή επιχείρηση, δεν χρειάζεται να δαπανήσει μεγάλα ποσά, αρκεί να υπάρχει δημιουργικότητα. Φυσικά, αν και στην εποχή που το digital marketing ανθεί, το βιβλίο αυτό παραμένει επίκαιρο.

Αυτά τα έξι βιβλία αποτελούν τις δικές μας προτάσεις που αν διαβάσετε σίγουρα θα γίνετε πνευματικά έστω πλουσιότεροι.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το marketing επικοινώνησε μαζί μας σήμερα

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)