5+1 λόγοι γιατί η εικόνα είναι ο βασιλιάς του content

Το blogging, σαφώς και δεν αποτελείται μόνο από το γραπτό κείμενο, αλλά οι εικόνες, τα βίντεο, τα γραφιστικά συντελούν σε ένα καλό και ποιοτικό άρθρο. Άλλωστε, μία από τις βασικές αρχές του blogging είναι ότι οι εικόνες διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στα άρθρα

Ποιοί όμως είναι οι λόγοι που καθιστούν την εικόνα τον βασιλιά του content; 

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις 

Γιατί να πείτε κάτι, ενώ μπορείτε να το δείξετε; Με μία εικόνα μπορείτε να περάσετε μία πληροφορία στον αναγνώστη χωρίς να χρειάζεται να την εξηγήσετε με πολλά λόγια. Χρησιμοποιείστε πιο πολλές φωτογραφίες στα άρθρα σας και κερδίστε πιο πολλούς αναγνώστες. 

εικόνα

Η εικόνα προσφέρει καλύτερη δομή 

Σκεφτείτε ένα κείμενο στο οποίο δεν υπάρχουν παράγραφοι και εικόνες, αλλά είναι ένα ενιαίο κείμενο, αυτομάτως γίνεται πιο δύσκολο να διαβαστεί. Ένα άρθρο όμως το οποίο είναι διαχωρισμένο σε παραγράφους, υπάρχουν κεφαλίδες και φωτογραφίες είναι πιο κατανοητό και ευανάγνωστο. Η σωστή δομή του κειμένου, έχει φυσικά άμεση σχέση με αυτό. Για αυτό και οι εικόνες μπορούν να χωρίσουν το κείμενο με όμορφο τρόπο.

Οι εικόνες σκοράρουν καλύτερα στην απήχηση του SEO 

εικόνα

Φυσικά, το SEO βαθμολογεί το άρθρο σας. Ουσιαστικά, μετράει πόσες φορές έχει γραφτεί η λέξη κλειδί, αν είναι μεγάλο σε έκταση, αν ο τίτλος περιέχει αριθμούς και πολλά άλλα. Οι εικόνες σε συνδυασμό με το alternative text χαρίζουν έξτρα πόντους σε αυτή τη κατάταξη. 

Μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στα social media 

Ένας χρήστης είναι κατά 90% πιο πιθανό να μοιραστεί και να διαβάσει ένα άρθρο με φωτογραφίες, ιδιαίτερα αν η εικόνα αυτή είναι ποιοτική. Οι άνθρωποι τείνουν να χαζεύουν μία φωτογραφία και έτσι μπορεί να κλικάρουν σε ένα άρθρο και να το διαβάσουν όλο μόνο εξαιτίας αυτής.

Η έκταση του άρθρου αυξάνεται 

Φυσικό επακόλουθο ενός άρθρου με πολλές φωτογραφίες είναι να μεγαλώνει και η έκταση του. Πολλές φορές μάλιστα ένα άρθρο με αρκετές εικόνες είναι πιο ελκυστικό από ότι ένα μεγάλο κείμενο. Ακόμη, οι αναγνώστες πολλές φορές προτιμούν να χαζεύουν ποιοτικές εικόνες, οι οποίες συνοδεύονται από ελάχιστό κείμενο. 

Τα άρθρα αποκτούν επαγγελματική όψη

εικόνα

Έτσι, τα άρθρα που έχουν όμορφες και όχι πιξελιασμένες εικόνες, με κεφαλίδες και παραγράφους, ωραία γραμματοσειρά και υπογραμμισμένες λέξεις ή φράσεις, αποκτούν μία πιο επαγγελματική όψη, την οποία οι χρήστες λατρεύουν να κοινοποιούν. Βάλτε και εσείς εικόνες στα άρθρα σας και δώστε μία όμορφη νότα σε αυτά. Προσοχή, όμως, η επιλογή της φωτογραφίας είναι εξίσου σημαντική. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γνωρίστε την Saldo σήμερα

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)