Τα 5 Analytics tools που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε τα αποτελέσματα σας στα social media

Τα Analytics tools παρέχουν δεδομένα για το ποιές στρατηγικές που ακολουθούνται δουλεύουν και ποιές όχι. Με την χρήση των σωστών εργαλείων μπορείτε να συλλέξετε και να αναλύσετε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας και έτσι στη συνέχεια θα μπορέσετε να τα βελτιστοποιήσετε. 

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε κάποια εργαλεία τόσο δωρεάν όσο και επι επι πληρωμή για να μετρήσετε και τα δικά σας αποτελέσματα εύκολα και αποδοτικά!

Google Analytics

Μέσω του Google Analytics μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα των νέων leads που περιηγήθηκαν στο website σας από τα social media σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε τους νέους επισκέπτες στον ιστότοπο σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και για τα ίδια τα κανάλια σας. Μπορείτε να δείτε ποιο περιεχόμενο δουλεύει σε κάθε πλατφόρμα, να μάθετε τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των θαυμαστών σας, αλλά και να μετρήσετε το “Return On Investment” και πολλά ακόμη. 

Facebook & Instagram Insights

Κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση, παρέχει δεδομένα για τα αποτελέσματα των ενεργειών εντελώς δωρεάν. Αυτά τα αποτελέσματα είναι μία αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και αρκετά βοηθητική για την κατανόηση των δεδομένων του περιεχομένου. To Facebook & Instagram Insights είναι διαθέσιμο στην σελίδα του διαχειριστή και του επαγγελματικού προφίλ αντίστοιχα. 

AgencyAnalytics

Το AgencyAnalytics είναι η μόνη πλατφόρμα μάρκετινγκ που έχει δημιουργηθεί ειδικά για εταιρείες. Είναι μία πλατφόρμα επί πληρωμή αλλά σίγουρα αξίζει αν έχετε να διαχειριστείτε πολλούς λογαριασμούς. Βασίζεται στο cloud και έτσι σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε και να συλλέξετε όλες τις καμπάνιες μάρκετινγκ των πελατών σας σε ένα μέρος.

analytics

Hootsuite

Το Hootsuite συλλέγει δεδομένα από κάθε κανάλι που του ζητηθεί, συγκεντρώνει τα αποτελέσματα σε ένα μέρος και έτσι καθιστά ευκολότερη την ανάλυση και την διεξαγωγή συμπερασμάτων. Μετράει τα clicks, τα σχόλια, το reach, τις κοινοποιήσεις, τα video views & reach. Επίσης, δίνει στοιχεία για το πως έχει μεγαλώσει ο αριθμός των followers με τον χρόνο, τον αριθμό των mentions και εξάγει τα αποτελέσματα σε αρχείο Excel ή PowerPoint, PDF, ή CSV.

Buffer Analyze

Το Buffer είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για τη διαχείριση λογαριασμών, παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα να προγραμματίζει αναρτήσεις σε Twitter, Facebook, Instagram, Instagram Stories, Pinterest και LinkedIn, καθώς επίσης αναλύει τα αποτελέσματά των δημοσιεύσεων. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, το buffer μετράει τα αποτελέσματα από τα Instagram Stories και δημιουργεί επαγγελματικά reports γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το buffer για 30 ημέρες δωρεάν αλλά μετά το πέρας αυτών των ημερών, η χρήση αυτών των υπηρεσιών είναι επί πληρωμή. 

Φυσικά, υπάρχουν πολλά εργαλεία για μετρήσετε τα αποτελέσματα των κινήσεων σας, η παραπάνω λίστα αποτελεί μερικά από αυτά που προτείνουμε εμείς. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εργαλεία εδώ.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)