Το Snapchat ανακοινώνει νέα συμφωνία με την Universal Music Group

Νέα συμφωνία με την Universal Music Group (UMG) υπέγραψε το Snapchat με στόχο να δώσει νέες δυνατότητες στους χρήστες της. Πιο συγκεκριμένα, πλεόν Snapchatters θα μπορούν να προσθέτουν κλιπ τραγουδιών από καλλιτέχνες UMG μέσω της βιβλιοθήκης εντός εφαρμογής.

Το Snapchat κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τους Sounds στα τέλη του περασμένου έτους. Το Sounds επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μουσική στα Snaps τους, πριν ή μετά τη λήψη, από έναν κατάλογο μουσικής. Το Snapchat μέχρι τώρα προσέφερε ηχητικά κλιπ από καλλιτέχνες της Warner και της Sony, και τώρα, θα προσθέσει επίσης στους καταλόγους της, τη Universal. Οι καλλιτέχνες του UMG περιλαμβάνουν τη Lady Gaga, τη Rihanna και το 50 Cent, μεταξύ πολλών άλλων.

Μερικοί Λόγοι για αυτές τις αλλαγές

Φαίνεται πως οι νέες αλλαγές στις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων να έρχονται ως απάντηση στην αυξανόμενη δημοτικότητα του TikTok, το οποίο επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη μουσική και τους ήχους. Το YouTube ανέφερε πρόσφατα ότι πλήρωσε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη μουσική βιομηχανία τον τελευταίο χρόνο, ενώ το Facebook ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με το Spotify, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται και να ακούνε μουσικά κομμάτια απευθείας από το Facebook.

Φυσικά, η μουσική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αφοσίωση των πληροφοριών στην πλατφόρμα. Μάλιστα η πλειονότητα των βίντεο που κατέχουν τις περισσότερες προβολές στο YouTube είναι μουσικά βίντεο κλιπ και, όπως σημειώνεται, το TikTok πλέον τροφοδοτεί όλες τις νέες μουσικές τάσεις. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να βλέπουμε περισσότερες πλατφόρμες να εστιάζουν σε αυτό το στοιχείο.

Δυνατότητα AR

Εκτός από αυτή τη δυνατότητα, η συμφωνία με την UMG θα δίνει επίσης φακούς AR. Έτσι οι καλλιτέχνες θα εμφανίζονται στο καρουζέλ της εφαρμογής. Οι δημιουργοί Snap θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κομμάτια UMG στους φακούς, μέσω του Lens Studio.

Το Snapchat σημειώνει επίσης ότι επιδιώκει να επεκτείνει τις επιμελημένες «Λίστες αναπαραγωγής» στο Sounds για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν το σωστό κομμάτι για να ταιριάζει, πιο εύκολα. Το Snapchat έχει ήδη μερικές κατηγορίες διαθέσιμες στους Ήχους, συμπεριλαμβανομένων των “Mood”, “New Artists” και “Love”, τις οποίες θα φαίνεται τώρα να αξιοποιεί για να μεγιστοποιεί τη χρήση μουσικής.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ -> https://www.socialmediatoday.com/news/snapchat-announces-a-new-music-licensing-agreement-with-universal-music-gro/602421/

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)