Τι είναι το User Generated περιεχόμενο;

Οι συνήθειες των καταναλωτών είναι αρκετά ευμετάβλητες, πόσο μάλλον, όταν μεσολαβεί μια ολόκληρη πανδημία που διαταράσσει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στο κομμάτι του e-commerce παγκοσμίως. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που τα διάφορα brands προσπαθούν, ακόμα, να ανασυνταχθούν και να ανακαλύψουν νέους και βελτιωμένους, online τρόπους, για να αιχμαλωτίσουν την προσοχή των δυνητικών τους πελατών, όπως για παράδειγμα το User Generated Content.

Κατά πόσο, όμως, οι νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, θα εξακολουθήσουν να επιδρούν στις αγοραστικές συνήθειες και στον τρόπο που ανακαλύπτουμε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας και στο μέλλον;

Το online shopping ήρθε για να μείνει

Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο που επιζητά μια ομαλότερη ροή στην καθημερινότητα του. Μέσα από τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Stackla, αρχίζει και ξεπροβάλλει μια νέα πραγματικότητα στον τομέα του εμπορίου, που αποδεικνύει ότι το online shopping ήρθε για να μείνει, και υπογραμμίζει την ανάγκη των καταναλωτών να έρχονται σε επαφή με ένα αυθεντικότερο και πιο στοχευμένο στις προτιμήσεις τους περιεχόμενο.

Κι αφού αυτό απαιτεί η πλειοψηφία, η στρατηγική των διαφόρων brands οφείλει πλέον να προσανατολιστεί  σε αυτήν την κατεύθυνση. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για επιτευχθεί αυτός ο σκοπός; Μα φυσικά μέσω του UGC-User Generated Content, του περιεχομένου, δηλαδή, που δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες.

Το User Generated Content

Το 80% των καταναλωτών, προτιμά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το UGC σε σχέση με τυπικό υλικό που δημιουργούν μόνες του οι διάφορες εταιρείες, καθώς η αυθεντικότητα που το χαρακτηρίζει, συμβάλλει εντονότερα στο decision making και στην επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ή υπηρεσίας. Τα στατιστικά στοιχεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα social media, μέσα από την χρήση εικόνων και video, έχουν αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στο consumer influencing, έρχονται να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο την σημασία χρήσης του UGC.

Από την στιγμή που οι χρήστες λειτουργούν στα πλαίσια του virtual reality και δεν είναι σε θέση να αγγίξουν ή να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν να αποκτήσουν, το UGC έρχεται να συμπληρώσει το κενό και να τους εφοδιάσει με τις πληροφορίες που λείπουν.

Φαντάσου πόσο ευκολότερη μπορεί να γίνει η ζωή των ακολούθων σου όταν, για παράδειγμα, είναι σε θέση να δουν το ρούχο που επιθυμούν, φορεμένο από κάποιον με παρόμοιο σωματότυπο με τον δικό τους. Ο κόσμος θέλει να αποκτήσει τα κατάλληλα online σημεία αναφοράς και να κάνει συγκρίσεις με πραγματικές και όχι εξιδανικευμένες εικόνες.

Τα πλεονεκτήματα

Και αν νομίζεις ότι αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα, κάνεις λάθος. Αν και το UGC επιτρέπει στους καταναλωτές να αποκτήσουν τον ενεργό ρόλο που επιθυμούν, ως συνδιαμορφωτές της αγοραστικής πραγματικότητας, μπορεί, παράλληλα, να εφοδιάσει μια επιχείρηση με δημιουργικό και εντυπωσιακό περιεχόμενο και να την βγάλει από την δύσκολη θέση του να ψάχνει συνεχώς πρωτότυπες ιδέες για να μεταδώσει τα μηνύματα που επιθυμεί στο κοινό της.

Το να επιτρέπεις στους ακολούθους σου να γίνονται κομμάτι της marketing στρατηγικής σου είναι μια πολύ καλή ιδέα για να αυξήσεις το consumer loyalty και το engagement στην επιχείρηση σου. Κάλεσε, λοιπόν, το κοινό σου να συμμετάσχει, κοινοποιώντας φωτογραφίες και video με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και επέτρεψε στον κόσμο να αποκτήσει πρόσβαση σε πολύτιμα insights. Κάνε την αρχή και μετέτρεψε το online shopping στην πιο ευχάριστη εμπειρία.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)