Τα 6 πιο συχνά λάθη στο Content Marketing

Γραφικά, φωτογραφίες, blog posts, βίντεο, podcasts, όποιος και εάν είναι ο τύπος του περιεχομένου σας, υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Ανοίξτε λοιπόν τις σημειώσεις σας και αρχίστε να διαβάζετε! 

Απουσία content calendar

Ένα συχνό λάθος όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας στρατηγικής είναι η απουσία του content calendar. Είναι σημαντικό αφού έχετε καταλήξει στη θεματολογία και στον τύπο του περιεχομένου σας, να προγραμματίσετε πότε θα ανέβει στα social media. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει το content calendar. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσετε από το άγχος της τελευταίας στιγμής. 

Content Calendar: 6 βήματα για να το δημιουργήσετε μόνοι σας

Άμεση πώληση αντί για πληροφόρηση

Μην πουλάτε αλλά αντιθέτως προσπαθήστε να εκπαιδεύσετε το κοινό σας. Στόχος του content marketing δεν είναι η πώληση αλλά αντιθέτως η πληροφόρηση. Προσπαθήστε να ενημερώσετε το κοινό σας για τις επιλογές του αντί να προωθήσετε απευθείας μιά πώληση. Με αυτό το τρόπο θα ανέβει το engagement του site σας και θα έχετε χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας. 

Δεν γνωρίζετε καλά το κοινό σας

Για να πετύχει μία καμπάνια μάρκετινγκ, θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά το κοινό σας και τις ανάγκες του. Είναι καίριο να μπορείτε να δημιουργείτε περιεχόμενο που να ταιριάζει με τους πελάτες σας, να τους προσελκύει το ενδιαφέρον, να τους οδηγεί σε πράξεις και το κυριότερο να τους είναι χρήσιμο. Για αυτό πριν δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας, σκεφτείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά, τα δημογραφικά και τα ενδιαφέροντα τους

Content Marketing

Έλλειψη μέτρησης της αποτελεσματικότητας του content marketing

Ένα ακόμη σημαντικό λάθος που συμβαίνει αποτελεί η έλλειψη μέτρησης των αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, αν η δημιουργία της στρατηγικής σας, δεν συνοδεύεται και από το ανάλογο έλεγχο ίσως να μην έχει τα αποτελέσματα που ονειρευόσασταν. Μπορείτε να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του περιεχομένου σας με την χρήση των Analytics της Google. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα εργαλεία επί πληρωμή που μπορούν να σας προσφέρουν μία χρήσιμη ματιά στο τι δουλεύει και τι όχι. Το content marketing αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μάρκετινγκ για αυτό φροντίστε να χτίσετε κατάλληλα την παρουσία σας. 

Social Media Στρατηγική: Ξεχώρισε με 5 απλά βήματα

Περιεχόμενο μη συμβατό σε κάθε τύπο οθόνης

Πλέον οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο σας από οποιοδήποτε σημείο, με την χρήση διαφορετικών συσκευών. Παράλληλα, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της Google, αποδείχθηκε πως όσο πιο μικρή η οθόνη, τόσο μειώνεται και ο χρόνος παραμονής ενός χρήστη στο site. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να έχετε προσαρμόσει κατάλληλα, το website σας και περιεχόμενό σας για κάθε τύπο οθόνης. 

Απουσία call to actions

Μην ξεχνάτε τα call to actions. Πολλές φορές η απουσία τους μπορεί να στερήσει την αποτελεσματικότητα από το περιεχόμενο. Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνει το κοινό σας και ζητήστε το. Ταυτόχρονα, μην το παρακάνετε. Ένα call to action αρκεί. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το content marketing και πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας σήμερα και κλείστε δωρεάν ένα ραντεβού μαζί μας. 

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα στο inbox σου;

/Γράψου στο newsletter μας

*δεν μας αρέσει το spam :)

Έλα στην παρέα μας!

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνεις πρώτος, τα τελευταία νέα και τις ενημερώσεις από τον κόσμο των digital media.

Έλα στην παρέα μας!

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνεις πρώτος, τα τελευταία νέα και τις ενημερώσεις από τον κόσμο των digital media.

SALDO LOGO FULL WHITE