Meta Messaging Ads

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις διαφημίσεις Meta Messaging για ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες από το Instagram και το Facebook.

Δυσκολεύεστε να εντοπίσετε τους κατάλληλους πελάτες στο Instagram και το Facebook; Θέλετε έναν εύκολο τρόπο να αξιοποιήσετε τα DM Instagram και το Facebook Messenger στο μάρκετινγκ σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να δημιουργείτε διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων που οδηγούν σε πραγματικές συνομιλίες και πώς να εκχωρείτε δυνητικούς πελάτες στην ομάδα σας, ώστε να μην χάσετε καμία ευκαιρία μετατροπής.

Γιατί έχουν σημασία τα άμεσα μηνύματα για τους εμπόρους;

Σε μια ανακοίνωση του το Μαρτίου του 2023, ο επικεφαλής του Facebook Tom Alison επιβεβαίωσε ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων θα αποτελέσει προτεραιότητα για την πλατφόρμα κατά το επόμενο έτος.

Ποιος είναι ο λόγος για αυτήν την εστίαση στα DM; Σε όλες τις πλατφόρμες Meta, οι χρήστες στρέφονται σταδιακά προς ιδιωτικές κοινοποιήσεις και ιστορίες και μακριά από δημόσιες απαντήσεις και δημοσιεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε DM και μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να σχολιάσουν ή να μοιραστούν δημόσια.

Τα brands μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις αλλαγές αναπτύσσοντας μια προληπτική στρατηγική ανταλλαγής μηνυμάτων. Εκτός από το να προτρέπουν τα DM οργανικά, τα brands μπορούν να δημιουργήσουν διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων για να στοχεύσουν στους ιδανικούς τους πελάτες. Με τη νεότερη επί πληρωμή επιλογή της Meta, τα brand μπορούν πλέον να δημιουργούν διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων απευθείας στο Business Suite.

Πώς να δημιουργήσετε διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων στο Meta Business Suite

Για να ξεκινήσετε με αυτόν τον νέο τύπο διαφήμισης ανταλλαγής μηνυμάτων, ανοίξτε το Business Suite στον υπολογιστή σας. Μεταβείτε στην καρτέλα Εισερχόμενα του επαγγελματικού σας λογαριασμού και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία διαφήμισης ανταλλαγής μηνυμάτων στο επάνω μέρος της οθόνης.

create messaging ads in meta business suite 1

#1: Επιλέξτε ένα διαφημιστικό κείμενο και γραφιστικό

Σχεδιάστε ένα δημιουργικό που να έχει απήχηση στο κοινό σας και να πυροδοτεί με επιτυχία συζητήσεις, σκεφτείτε τους στόχους σας.

create messaging ads in meta business suite select ad creative 2

Βελτιστοποίηση με Advantage+ Creative

Για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της διαφήμισης, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε το δημιουργικό Advantage+, το οποίο είναι ένα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta. Ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, επιτρέπετε στο Meta να βελτιώσει την απόδοση δημιουργώντας διάφορες επαναλήψεις της διαφήμισής σας (χρησιμοποιώντας τις επιλογές δημιουργικού και τοποθέτησης).

create messaging ads in meta business suite select ad creative optimize with advantage plus creative 7

#2: Επιβεβαιώστε τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων

Πού θέλετε να συνδεθείτε με τους υποψήφιους πελάτες σας; Όταν δημιουργείτε διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων στο Business Suite, έχετε την επιλογή να λαμβάνετε μηνύματα στο Messenger, το Instagram και το WhatsApp.

create messaging ads in meta business suite confirm messaging apps 8

Το Business Suite επιλέγει αυτόματα όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η ενεργοποίηση όλων των επιλογών είναι πιθανό να οδηγήσει στην καλύτερη απόδοση.

#3: Γράψτε προτροπές μηνυμάτων

Ρυθμίστε ένα πρότυπο μηνύματος για τη διαφήμιση. Το πρότυπο μηνυμάτων του Business Suite σάς δίνει την επιλογή να χαιρετάτε άτομα που ανοίγουν τη διαφήμισή σας και, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να προσθέσετε έως και τρία μηνύματα μηνυμάτων που μπορούν να πατήσουν οι υποψήφιοι πελάτες.

create messaging ads in meta business suite write messaging prompts 9

Οι υποψήφιοι πρέπει να πατήσουν κάθε ερώτηση ξεχωριστά για να δουν κάθε απάντηση.
Αν και οι απαντήσεις είναι προαιρετικές, είναι καλή ιδέα να τις ρυθμίσετε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καλύτερες ερωτήσεις ενθαρρύνουν τους υποψήφιους πελάτες να μάθουν για την επιχείρησή σας ή να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Μπορεί επίσης να προτρέψουν τους υποψήφιους πελάτες να εξερευνήσουν τις τρέχουσες προσφορές σας ή να λάβουν οδηγίες για το κατάστημα ή το γραφείο σας.

#4: Δημιουργήστε ένα κοινό-στόχο

Ποιος θέλετε να αλληλεπιδράσει με τη διαφήμισή σας; Όταν δημιουργείτε διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων στο Business Suite, το Meta δημιουργεί αυτόματα ένα κοινό Advantage+ που βασίζεται στα δημογραφικά στοιχεία και τα ενδιαφέροντα των ατόμων που ακολουθούν τη σελίδα σας στο Facebook.

create messaging ads in meta business suite build target audience 10

Η χρήση αυτού του κοινού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος βελτιστοποίησης της διαφήμισης ανταλλαγής μηνυμάτων. Αλλά αν τα ενδιαφέροντα ή τα δημογραφικά στοιχεία δεν ταιριάζουν απόλυτα στο κοινό-στόχο σας, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι και να δημιουργήσετε το δικό σας κοινό.

#5: Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα και έναν προϋπολογισμό

Τέλος, ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα και έναν προϋπολογισμό για τη διαφήμιση ανταλλαγής μηνυμάτων σας. Χρησιμοποιώντας το Business Suite, μπορείτε να επιλέξετε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό και να προβάλλετε τη διαφήμιση είτε επ’ αόριστον είτε για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αφού επιβεβαιώσετε όλες τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Προγραμματισμός για να δημοσιεύσετε τη διαφήμιση.

create messaging ads in meta business suite set schedule and budget 13

4 τρόποι για να προσελκύσετε εκ νέου τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους με τις διαφημίσεις Meta Messaging.

Οι διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων του Business Suite είναι ιδανικές για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να ξεκινήσετε συνομιλίες. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να κάνετε follow up στους πιθανούς πελάτες.

Παρέχετε βασικές λεπτομέρειες

Τα μηνύματα προτροπής που συμπεριλαμβάνετε σε μια διαφήμιση ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει να απευθύνονται στον ιδανικό πελάτη σας και να παρέχουν πληροφορίες που είναι πραγματικά πολύτιμες για αυτόν.

Χρησιμοποιώντας τα Business Suite workflows, μπορείτε να παρέχετε αυτόματα βασικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

create messaging ads in meta business suite reengage interested people provide essential details 14

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αυτοματισμοί στο Business Suite. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αυτοματισμού και επιλέξτε είτε το πρότυπο Τοποθεσία είτε Ώρες λειτουργίας. Αυτοί οι αυτοματισμοί έχουν ρυθμιστεί να ανταποκρίνονται όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα σχετικά με το ωράριο λειτουργίας ή την τοποθεσία σας,

Αυτά τα αυτοματοποιημένα πρότυπα έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν μόνο στο Messenger. Εάν σχεδιάζετε να στοχεύσετε πιθανούς πελάτες στο Instagram ή το WhatsApp, θα πρέπει να ρυθμίσετε ξεχωριστούς αυτοματισμούς.

Απάντηση σε προσαρμοσμένες λέξεις-κλειδιά

Oι υποψήφιοι που ανταποκρίνονται στις διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων σας ενδέχεται να μην είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα. Αλλά αν συνδεθείτε με υποψήφιους πελάτες που είναι κοντά στην πραγματοποίηση μιας αγοράς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε μια ευκαιρία μετατροπής.

Στο Business Suite, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις ως απόκριση σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

create messaging ads in meta business suite reengage interested people reply to custom keywords 15

Από την καρτέλα Business Suite Inbox Automations, επιλέξτε Προσαρμοσμένες λέξεις-κλειδιά και εισαγάγετε έως και πέντε λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που θέλετε να ενεργοποιήσουν την απόκριση.

Αναθέστε συνομιλίες σε μέλη της ομάδας

Μπορείτε να αποφύγετε να χάσετε μια σημαντική ερώτηση αναθέτοντας αυτόματα μηνύματα στα μέλη της ομάδας.

metea

Από την καρτέλα Αυτοματισμοί Εισερχομένων Business Suite, επιλέξτε Αντιστοίχιση συνομιλιών και ενεργοποιήστε το πρότυπο. Στη συνέχεια, επιλέξτε Messenger, Instagram ή και τα δύο και επιλέξτε τις προτιμήσεις ανάθεσης. Μπορείτε να εκχωρήσετε νέα μηνύματα σε τυχαία μέλη της ομάδας ή σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να απαντήσουν άμεσα.

Τρέξτε μια καμπάνια επαναστόχευσης

Πολλοί υποψήφιοι ενδέχεται να εκφράσουν αρχικό ενδιαφέρον για τις διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων σας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε μια καμπάνια στο κάτω μέρος της διοχέτευσης για να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες και τις μετατροπές.

Αντί να δημιουργήσετε ένα νέο κοινό ή να στοχεύσετε οπαδούς της σελίδας, μπορείτε να επανασυνδεθείτε με άτομα που έχουν ήδη στείλει μήνυμα στην επιχείρησή σας.

ΜΕΤ

Στο επίπεδο του ad set, επιλέξτε να δημιουργήσετε ένα νέο προσαρμοσμένο κοινό και επιλέξτε είτε τη σελίδα σας στο Facebook είτε τον λογαριασμό σας στο Instagram ως πηγή δεδομένων. Στη συνέχεια, επιλέξτε εκ νέου στόχευση Accounts Center, λογαριασμών που έχουν στείλει μηνύματα στη σελίδα σας.

Συνοψίζοντας

Καθώς το κοινό-στόχος σας στρέφεται όλο και περισσότερο προς τα άμεσα μηνύματα αντί για τη δημόσια δέσμευση, είναι σημαντικό να αλλάξετε τη διαφημιστική σας στρατηγική ανάλογα. Δημιουργώντας διαφημίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων απευθείας στα εισερχόμενα του Business Suite, μπορείτε να ξεκινήσετε αποτελεσματικά τις πληρωμένες καμπάνιες και να ρυθμίσετε αυτοματισμούς που προωθούν αυτές τις συνδέσεις ένα βήμα παραπέρα.

/Διάβασε Ακόμη

/Θέλεις αποκλειστικές συμβουλές και νέα για να μην μένεις εκτός;

*μπορείς να απεγγραφείς όποτε θέλεις :)